Select Page

LANDEKA S HRVATSKOM U DVOBOJU SA ŠVICARSKOM DO VRIJEDNOG BODA

LANDEKA S HRVATSKOM U DVOBOJU SA ŠVICARSKOM DO VRIJEDNOG BODA

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija upisala je važan remi u kvalifikacijskom susretu za Europsko prvenstvo sa Švicarskom u Zaprešiću.

Nakon uvodne pobjede nad Litvom te tri uzastopna poraza od favoriziranih ekipa (Belgija, Švicarska, Belgija), Hrvatice su u svom petom nastupu u kvalifikacijama za europsku smotru u Engleskoj ugostile upravo Švicarsku.

Već u trećoj minuti utakmice Pezelj je odlično uposlila Rudelić, koja izlazi pred švicarsku vratarku te iz drugog pokušaja pronalazi put do mreže za hrvatsko vodstvo.

Iako je Švicarska u pojedinim razdobljima utakmice pokazala kvalitetu, hrvatska obrana na čelu s čuvaricom mreže Bačić nije popuštala, da bi naposljetku kapitulirala samo u 74. minuti. Tada je na drugoj vratnici sama ostala Bachmann i pogodila za konačnih 1:1, premda je i u tom trenutku Bačić zamalo obranila.

Desetak minuta prije kraja Rudelić je imala i prigodu za pobjedu, no nije bila precizna u situaciji “jedan-na-jedan” protiv Thalmann.

Hrvatska je tako stigla do četvrtog kvalifikacijskog boda i zauzima treće mjesto poretka.

U drugoj današnjoj utakmici Skupine H Belgija je na svom terenu uvjerljivo pobijedila Rumunjsku 6:1 te drži vodeće mjesto na tablici, a Hrvatska kvalifikacije nastavlja upravo gostujućim dvobojem kod Rumunjki, u utorak, 22. rujna, s početkom u 18:00 sati.

Kvalifikacije za EP, Skupina H:
1. Belgija 15 (5)
2. Švicarska 13 (5)
3. Hrvatska 4 (5)
4. Rumunjska 3 (4)
5. Litva 0 (5)

Hns-cff. Hr

OGLASI

Loading