Select Page

Ljetna akcija dragovoljnog darivanja krvi u Posušju: 35 doza na plus 35 °C!

Ljetna akcija dragovoljnog darivanja krvi u Posušju: 35 doza na plus 35 °C!

Jučer je u Gradskoj sportskoj dvorani Posušje provedena je druga ljetna akcija dragovoljnog darivanja krvi koju je organizirao Crveni križ općine Posušje.

Već na samom početku akcije, u 9:00 sati živa na termometru pokazivala je da je  temperatura zraka 35°C i baš kao da je predvidjela da će se prikupiti upravo 35 doza krvi.

Ukupno je na akciju pristupilo 46 osoba, od kojih je njih 42 obavilo liječnički pregled, a 7 ih je vraćeno zbog manjih zdravstvenih problema.

Uzimajući u obzir činjenicu da je prije nepunih mjesec dana održana akcija u Rakitnu, te da će uskoro u suradnji sa navijačima i HŠK Posušjem biti održana još jedna plemenita akcija dragovoljnog darivanja krvi, kao i izuzetno visoke temperature koje vladaju posljednjih dana, iz Crvenog križa općine Posušje je naglašeno da je akcija bila jako uspješna.

Predsjednik Crvenog križa općine Posušje Branko Leko je za naš radio izrazio zadovoljstvo činjenicom da su se darivatelji odazvali na akciju s obzirom na neugodno visoke temperature zraka, a kako je kazao, „35 na 35“ je sjajna stvar! Upućena je i zahvala svima koji su darovali dragocjenu tekućinu, kao i onima koji su pokušali, ali to ovaj put nisu mogli učiniti.

Zahvalu organizatoru, kao i svima koji su došli na akciju uputila je i dr. Nikolina Džever ispred Transfuzijskog centra SKB Mostar naglasivši da se u Posušju uvijek ugodno osjećaju, da ljudi pokazuju plemenitost i humanost, a što je i ovaj puta potvrđeno. Istaknula je da se treba cijeniti to što su mnogi došli na ovoj paklenoj vrućini i ispružili ruku, te darovali priliku za ozdravljenje bolesnima i povrijeđenima.

Dakle, lijepo je za kazati kako je iz Posušja jučer za Transfuzijski centar SKB-a Mostar upućeno sveukupno 35 doza ove dragocjene tekućine.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading