Select Page

Ljubuški: Uhićene četiri osobe zbog diljanja kokaina

Ljubuški: Uhićene četiri osobe zbog diljanja kokaina

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u koordiniranoj akciji sa policijskim službenicima MUP-a Zapadnohercegovačke županije kodnog naziva „Ostrvo“, jutros su (18.5.2016. godine) na području Ljubuškog slobode lišili četiri osobe i pretresli objekte na tri lokacije.

Slobode su lišene osobe inicijala D.V. (1980), Z.P. (1991) i A.B. (1987) državljani BiH i osoba inicijala R.K (1985) državljanin Albanije zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Navedene aktivnosti realizirane su po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH, uz podršku policijskih službenika MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije i Granične policije BiH.

Osobe lišene slobode sumnjiče se da su kao pripadnici organizirane kriminalne grupe vršili neovlašteni promet opojne droge „kokain“ sa područja Hrvatske i Njemačke na područje BiH s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koriste, koji su dalje distribuirali u količinama od pet do 100 grama krajnjim preprodavcima i konzumentima na području Hercegovačko-neretvanske županije i Zapadno-hercegovačke županije.

U okviru današnje akcije pretreseni su objekti na tri lokacije na području Ljubuškog. Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni, SIM kartice, pakovanje bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „kokain“ i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Osobe lišene slobode bit će privedene u službene prostorije SIPA-e, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će se, shodno uputama postupajućeg tužitelja Tužiteljstva BiH, odlučiti o njihovom daljem statusu. Više osoba pozvano je u službene prostorije SIPA-e i MUP-a ZHŽ, gdje će biti saslušane u svojstvu svjedoka.

OGLASI

Loading