Select Page

LUCIJA, DAVID I MATEJ ZLATNI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU – POSKOCI U TOP 10 

LUCIJA, DAVID I MATEJ ZLATNI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU – POSKOCI U TOP 10 

U Zenici se u subotu 12.3.2022. godine održalo taekwondo Prvenstvo BiH za sve uzraste u disciplinama sportski borbi i formi na kojem je nastupilo  oko 600 natjecatelja iz 47 klubova sa teritorija cijele Bosne i Hercegovine.

Taekwondo klub “Poskok” iz Posušja nastupio je na ovom prvenstvu sa 20 natjecatelja u obadvije discipline, a njegovi članovi ostvarili su solidan uspjeh, osvojivši ukupno 10 medalja. U ukupnom poretku posuški klub je zauzeo 7. mjesto dok su u konkurenciji muških kadeta zauzeli odlično 2. mjesto, a u konkurenciji ženskih kadetkinja 3. mjesto.

qrf

Najuspješniji posuški pojedinci, osvajači zlatnih medalja na ovom Prvenstvu bili su  senior Matej Bešlić u disciplini taekwondo forme, te kadetkinja do 59 kilograma Lucija Miličević (3 pobjede) i kadet do 53 kilograma David Miličević (3 pobjede) u disciplini sportske borbe. Osim njih uspješni su bili i osvajač srebrne medalje u kategoriji mlađih kadeta do 24 kilograma Marko Bakula  te osvajači brončanih medalja:Ilija Jukić SM-87Karlo Galić SM+87Nikola Knezović KM+65Luka Kraljević KM-57Ivano Zlopaša KM-49Šimun Topić KM-45Po jednu pobjedu su ostvarili Anamarija Miličević, Marta Grubišić, Ana Bašić i Filipa Bašić ali nažalost izgubile su u borbi za medalju. Nastup su zabilježili i Kristian Miličević, Antea Kraljević, Bruno Knezović, David Grubišić, Filipa Bakula i Boris Gavrić.

qrf

Petar Boban, glavni trener kluba je izjavio: “Rezultati sa ovog Prvenstva za mene su otprilike onakvi kako sam očekivao. Neke smo borbe izgubili u posljednjim sekundama ali tako je to u sportu. David i Lucija su zasluženo uzeli titule prvaka Države i otvorili sebi put prema državnoj reprezentaciji i nastupu na svjetskom kadetskom Prvenstvu koje nas očekuje krajem Srpnja u Bugarskoj. Iako nema puno medalja kako se naviklo od nas mislim da je ovo solidan uspjeh obzirom da su nam neki borci promijenili težinske i starosne kategorije a ovo im je prvi ili drugi nastup ove godine i još se prilagođavaju. Naši kadeti su među 3 najbolja kluba u Bosni i Hercegovini i to me raduje jer u Klubu stalno dolaze novi članovi željni treninga i uspjeha. Nažalost seniore nam je teško zadržati aktivne u klubu i to se osjeti na rezultatima. Sada nas očekuje nastup na Kupu BiH i Prvenstvu Federacije BiH gdje ćemo sa odabranom ekipom nastojati još popraviti ovaj rezultat. Zahvaljujem se svima koji su nas podržali na ovom nastupu a posebno Agenciji Laguna i našim roditeljima koji su nas pratili u Zenicu i pomogli oko samog prijevoza. Čestitam svim našim poskocima koji su nastupili, a posebno onima koji su uspjeli izboriti se za pobjede i medalje. “

OGLASI

Loading