Select Page

Lucija Miličević, David Milićević, Filipa Bašić i Sara Grubišić zajedno s trenerom Bobanom nastupaju na Sofia OPENu

Lucija Miličević, David Milićević, Filipa Bašić i Sara Grubišić zajedno s trenerom Bobanom nastupaju na Sofia OPENu

Nakon duže pauze od natjecanja, pred članovima TKD kluba „Poskok“ Posušje je nastup na međunarodnom turniru Sofia OPEN 2022. u Bugarskoj. Riječ je o G2 turniru za seniore i E1 turniru za juniore koji se održava od 4. do 7. ožujka, a na kojem će nastupiti i četvero članova TKD kluba „Poskok“ Posušje: Lucija Miličević i David Milićević će nastupiti u kadetskoj konkurenciji, Filipa Bašić će prvi put nastupiti u juniorskoj konkurenciji, a na ovom turniu će nastupiti i Sara Grubišić u seniorskoj kategoriji.

Posuški taekvondoaši putuju zajedno s natjecateljima iz TKD kluba „Magone“ iz Livna kao tim TKD saveza Herceg Bosne. Lucija, David i Filipa već su otputovali u Bugarsku u noći sa srijede na četvrtak, a Sara zajedno s trenerom Bobanom putuje u petak. Svima njima je ovo prvi odlazak na jedan ovakav turnir izvan Bosne i Hercegovine. Za naš radio su kazali da se raduju novim iskustvima, a zanimljivo, svi redom očekuju i medalju.

Preko 1000 natjecatelja na Sofia OPEN -u

Sofia OPEN 2022. je turnir koji će okupiti preko 1000 natjecatelja iz cijelog svijeta, a našim borcima je vrijedan zbog bodova. „Riječ je o vrlo jakom turniru koji je na svjetskoj i europskoj rang ljestvici. Riječ je o turniru koji nosi bodove i na našoj nacionalnoj razini, odnosno bodove za ulazak u reprezentaciju. Osvajanje medalje ili samo borbe nosi određeni broj bodova za ulazak u reprezentaciju“, kazao je za naš radio trener u TKD klubu „Poskok“ Posušje Petar Boban. Iako je u Bugarskoj vrlo važan turnir, trener Boban je kazao da je on ipak samo put do krajnjeg cilja. „Taj turnir je nama generalna proba pred državno prvenstvo i na njega idemo s natjecateljima s kojima računamo za taekwondo reprezentaciju Bosne i Hercegovine.  Nama je glavni cilj državno prvenstvo, pa po tom pitanju na ovaj turnir u Bugarsku idemo i malo neopterećeno“, kazao je za naš radio trener u TKD klubu „Poskok“ Posušje Petar Boban.

Pripreme

Pripreme za ovaj turnir bile su duge i temeljite i nešto drugačije nego su to inače posuški poskoci radili. „Imali smo jako puno sparinga, pa i individualnih priprema, gdje su i oni osjetili da im treba još dodatnih treninga. Mi smo ostvarili jedno dobro prijateljstvo TKD klubom „Marijan“ iz Splita, pa smo jedan trening odradili i u Splitu gdje su nam sparing partneri bili jedni od najboljih taekvondoša na svijetu. Također imali smo i u Imotskom jedno okupljanje gdje smo trenirali s još nekoliko klubova iz Dalmacije i Hercegovine. Bili smo na pripremama i u Livnu, dolazili su nam u goste iz drugih klubova uPosušje. Bilo je baš dosta kvalitetnih sparinga i mislim da će im to jako koristiti. Možda čak i više nego nekakvi turniri gdje obično bude tek po nekoliko borbi. Na ovakvim pripremama koje smo mi odradili, naši natjecatelji su imali i po pet – šet mečeva. Ovaj put smo dakle odradili nešto drugačije pripreme, pa ćemo vidjeti što će nam donijeti“, kazao je trener Boban.

Očekivanja

O očekivanjima i rezultatima u Bugarskoj je teško unaprijed govoriti. Pripreme, protivnici, ali i sportska sreća su sve ono što je važno u borbi za medalju. „Filipa Bašić ima dosta tešku kategoriju juniorki do 59 kilograma i preko 20 natjecatelja u svojoj kategoriji, Sara Grubišić u svojoj kategoriji ima preko 30 natjecatelja iz cijelog svijeta. Nešto lakši zadatak imaju naši kadeti Lucija i David po broju natjecatelja. Teško je prognozirati rezultat. U našem je sportu tako da prva borba može biti i zadnja. U svaku treba ulaziti maksimalno koncentrirano kao da je finalna. Idemo borbu po borbu, pa ako bude sreće, nadamo se i kojoj medalji“, kazao je za naš radio trener Boban. Inače, David Milićević i Lucija Miličević su prošle godine medalje osvojili na dva međunarodna natjecanja: Bosna i Hercegovina OPEN-u i Podgorica OPEN-u i pokazali da mogu konkurirati na međunarodnoj razini. S obzirom da su natjecatelji kluba imali i uspjeha na Europskom prvenstvu za juniore gdje je Ilija Jukić osvojio brončanu medalju, nema razloga da i ova godina ne bude obilježena odličnim rezultatima članova kluba. 

Iz TKD kluba „Poskok“ Posušje su naglasili da sponzorsku podršku imaju od tvrtke BGL i od općine Posušje, te od roditelja djece iz kluba kojima još jednom zahvaljuju.

Radioposusje.ba (Tekst: Z. Pišković, foto: TKD klub Poskok)

OGLASI

Loading