Select Page

Majci iz Gruda 14 godina zatvora za ubojstvo novorođenčeta

Majci iz Gruda 14 godina zatvora za ubojstvo novorođenčeta

Mladenka Šimić, priznala je krivnju za ubojstvo svog tek rođenog djeteta, te joj je Županijski sud u Mostaru izrekao kaznu u trajanju od četrnaest godina. ”Županijsko tužiteljstvo HNŽ je zaključilo Sporazum o priznanju krivnje s optuženom Mladenkom Šimić, kojeg je prihvatio Županijski sud u Mostaru, za kazneno djelo Ubojstvo iz čl. 166. st. 1. Kaznenog zakona Federacije BiH, počinjeno prema svom tek rođenom djetetu, te joj izrekao kaznu zatvora u trajanju od 14 (četrnaest) godina”, navodi se u priopćenju Tužiteljstva HNŽ-a.

Tužiteljstvo je prilikom zaključivanja Sporazuma s optuženom i njezinim braniteljem i određivanjem predložene sankcije, koja je u zakonskom okviru, cijenilo sve olakšavajuće i otežavajuće okolnosti na strani optužene, navode u priopćenju.

”Stoga, Tužiteljstvo smatra da će izrečenom kaznom zatvora u trajanju od 14 godina biti zadovoljena kako specijalna, tako i generalna prevencija, te da će ona imati značajan utjecaj kako na počinitelja, tako i na druge eventualne počinitelje navedenog kaznenog djela. Podsjetimo, 28. veljače Županijsko tužiteljstvo HNŽ zaključilo Sporazum o priznanju krivnje sa optuženim Milom Šimićem, za ubojstvo bebe kojeg je 05. ožujka prihvatio Županijski sud u Mostaru, te mu izrekao kaznu zatvora u trajanju od petnaest godina. Shodno tome, u ovom predmetu izrečena je ukupna kazna zatvora u trajanju od 29 (dvadeset devet) godina, kažu iz Tužiteljstva HNŽ-a.

Djeca ovog bračnog para smještena su u ‘Majčino selo’ u Međugorje.

OGLASI

PRODAJA STANOVA I GRAĐEVINSKIH PARCELA

[slb_exclude]Investitor izgradnje, društvo Domusgradnja oglašava prodaju stanova i građevinskih parcela. U novoformiranom naselju u Ulici Mile Bošnjaka (Jukića njive) u tijeku je izgradnja višestambene zgrade s ukupno 16...

Loading