Select Page

Mandi Pekas nagrada za glumačko ostvarenje na 20. Festivalu srednjoškolskog teatra!

Mandi Pekas nagrada za glumačko ostvarenje na 20. Festivalu srednjoškolskog teatra!

Dramska sekcija GfGM-a ne prestaje oduševljavati uspjesima! U manje od mjesec dana od premijere u Posušju, naši mladi glumci vratili su se s dva državna natjecateljska festivala dramskog stvaralaštva mladih Bosne i Hercegovine s vrijednim priznanjima.

Nakon što su u Konjicu zaslužili dvije nagrade, nisu se ni iz Tomislavgrada vratili kući praznih ruku. Izvedba Mande Pekas u glavnoj ulozi Gige Barić oduševila je mnoge već u Posušju, u Konjicu je posebno pohvaljena, a zaslužena nagrada stigla ju je u Tomislavgradu na 20. festivalu srednjoškolskog teatra Bosne i Hercegovine.

Trodnevni festival okupio je 15 dramskih skupina iz cijele Bosne i Hercegovine s više od 200 izvođača, podijeljenih u školske ansamble i profesionalno vođene skupine, a o najistaknutijim akterima odlučivao je tročlani žiri u sastavu: Šima Majić-Josipović, Miran Bečević i Novica Bogdanović.

Članovi žirija prepoznali su Mandin izniman dar za glumu, a na okruglom stolu po završetku trećeg natjecateljskog dana dali su nam korisne savjete kako se možemo dalje razvijati. Ove nagrade i savjete itekako doživljavamo kao poticaj, tako da naša mala glumačka karavana ide dalje.

Gimnazija Posušje

OGLASI

Loading