Select Page

Marijanski zavjet za Domovinu stigao u BiH, prva postaja Posušje

Marijanski zavjet za Domovinu stigao u BiH, prva postaja Posušje

Hrvatski narod oduvijek je privržen Katoličkoj Crkvi i pobožnici Djevici Mariji, a posebno je veliki utjecaj ostavio zavjet Djevici tijekom Domovinskog rata. Zato je 2015. pokrenuto zavjetno hodočašće “Marijanski zavjet za Domovinu” koje prolazi svim većim marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske.

Povezujući istok i jug Hrvatske Marijanski zavjet tako prolazi i jednim dijelom Bosne i Hercegovine, točnije zapadnoga dijela Hercegovine. Skupina od četrdesetak hodočasnika u ponedjeljak je ušla na područje BiH, točnije u Posušje gdje je stigla oko 15 sati.

Prema riječima tajnice Marijanskog zavjeta, Marine Garić, riječ je o hodočašću koje je počelo 8. lipnja u Osijeku te će se završiti 21. kolovoza dolaskom u Dubrovnik.

Ovo je peto hodočašće koje se približava kraju. Imali smo i neke priključne rute i evo nas u Hercegovini. Iskustva su prekrasna, svake godine se uključuje sve više ljudi. Ove godine slavimo naš mali jubilej, kazala je Garić u razgovoru za portal Jabuka.tv zahvaljujući svima koji na srdačan način dočekuju ove hodočasnike tijekom njihovog putovanja.

2015. godine Marijanski zavjet za domovinu pokrenuo je jedan branitelj, Anđelko Đerek, u suradnji s paterom Ivanom Ikom Mandurićem. Oni su osmislili jednu ideju, ostvarili je nekoliko godina kasnije uz Božju pomoć. Svake se godine sve više skupina pridružuje zavjetu – branitelji, mladi, stariji, obitelji s djecom, ističe Garić.

Hodočasnici su u Posušju nazočili misi devetnici u čast Velikoj Gospi te svoj put nastavljaju u utorak, a iduća postaja im je Široki Brijeg.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading