Select Page

Marin Čilić u četvrtfinalu ovogodišnjeg US Opena

Marin Čilić u četvrtfinalu ovogodišnjeg US Opena

Marin Čilić igra sve bolje kako US Open odmiče i uvjerljivom pobjedom od 6:3, 2:6, 7:6 (2), 6:1 protiv Francuza Jeremyja Chardyja plasirao se u četvrtfinale. Trebalo mu je dva sata i 29 minuta za pobjedu, što je skoro dva sata manje nego protiv Mihaela Kukuškina.

Vidjelo se da pršti od samopouzdanja, već u prvom setu nametnuo se žestoko, nije to bio onaj povučeni Marin iz prošlih nekoliko mjeseci nego onaj Marin otprije godinu dana, kad je osvojio prvi Grand Slam u životu. Kod 3:2 došao je do breaka i nije propustio priliku.

Ipak, malo je “zaškripilo” u drugom setu i sad je on kod 2:3 ostao bez servisa, a potom i bez još jednog. Bilo je to dovoljno da Chardy osvoji set i ponada se da će nešto napraviti. Grdo se prevario, piše Večernji list.

Samo je razljutio Marina i u trećem setu, uz oprezniju igru došli su do tie breaka. No niti u jednom trenutku nije bilo upitno tko će osvojiti set. To kao da je bila taktika, umoriti Francuza, pripremiti se za konačni udarac i ništa ne prepustiti slučaju. Upalilo je.

U četvrtom setu Chardy nije znao gdje mu je glava. Gubio je servis za servisom i nakon 27 minuta igre naš najbolji tenisač imao je 5:0! Dozvolio je protivniku jedan počasni meč i slavio u posljednjem setu meča kao i protiv Kukuškina – sa visokih 6:1!

Za polufinale će igrati protiv Pairea ili Tsonge.

abcportal.info

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading