Select Page

MARINKO GILJA ZA PRVI.TV: Moguće krivične prijave protiv bivše Uprave Elektroprivrede HZ HB

MARINKO GILJA ZA PRVI.TV:  Moguće krivične prijave protiv bivše Uprave Elektroprivrede HZ HB

Direktor Elektroprivrede HZ HB Marinko Gilja u ekskluzivnom intervjuu za Prvi.tv govorio je o problemima unutar tvrtke koje vodi, kakvo je stanje zatekao, što je naslijedio od bivše uprave, kakve će biti cijene električne energije iduće godine.

Gilja kaže kako EP HZ HB neće bankrotirati, ali kako ima mnogo probleme kada su u pitanju financije. Najavio je kako će sigurno odgovarati oni koji su stvorili te probleme.

– Bivša uprava je samo plaćala penale zbog nekorištenja kreditnih sredstava i mi smo do sada platiti oko 1,5 milijuna maraka penala. To je veliki iznos. Revizija će otkriti što je točno bilo, što se radilo, revizori će dati svoje mišljenje i onda će o mogućim kaznenim prijavama odlučuvati nadležne institucije – rekao je Gilja za Prvi.tv

Na pitanje je očekuje li da će na kraju biti krivičnih prijava, naš sugovornik je rekao kako netko mora odgovarati za tako neodgovorno ponašanje. – Za tako neodgovorno poslovanje nemoguće je da ljudi ne budu kažnjeni. To su ogromna sredstva. Ti projekti su nam već trebali donositi prihod, a mi ćemo možda iduće godine morati početi plaćati ratu kredita, a projekt nije završen i operativan. Eto u kakvu su nas poziciju doveli – ističe Gilja.

Cijeli intervju s direktorom Elektroprivrede HZ HB Prvi.tv će objaviti u nedjelju.

OGLASI

Loading