Select Page

Mario Kordić je novi gradonačelnik Mostara!

Mario Kordić je novi gradonačelnik Mostara!
Mario Kordić (HDZ BiH) novi je gradonačelnik Mostara.

Odlučeno je tako u ponedjeljak nakon trećeg kruga tajnog glasovanja na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara.

Kordić je u trećem krugu osvojio 17 glasova, a Zlatko Guzin (Koalicija za Mostar) 16 dok su dva listića bila nevažeća (pogrešno ispunjena). U trećem krugu bila je dovoljna većina glasova nazočnih vijećnika.

Na kraju svega što se događalo želim izraziti zadovoljstvo i ponos što smo u ovoj pustinji, izostanku normalne retorike, što smo se zadržali u izoliranoj oazi u kojoj smo zadržali dignitet i odigrali fer utakmicu. U derbiju netko mora izgubiti. Želim ti uputiti iskrene čestitke i poželjeti mnogo mudrosti i sreće, istaknuo je Guzin koji je poželio uspješan rad Gradskom vijeću u donošenju važnih odluka.

Nakon njega se obratio sada već bivši gradonačelnik Ljubo Bešlić koji je istaknuo da je kolegi Kordiću ostavio financijski stabilan grad, a nakon toga je uslijedila svečana prisega novog gradonačelnika Marija Kordića te njegovo obraćanje.

Jako samo emotivan, a Zlatko hvala ti puno na onim lijepim riječima. A ovaj derbi nema gubitnika, dobitnik je Grad Mostar i mi svi zajedno vijećnici koji smo se u zadnjih par mjeseci upoznali, družili i promovirali demokraciju. Imali smo nekakvu utakmicu koja je bila takva kakva je, nekima se nije svidjela i nešto je bilo i malo čudno, međutim sve to čovjek nekako zaboravi jer se u žaru borbe puno toga zna reći. Meni je važno da radimo kao jedno, da budemo kao jedna dušaOd mene možete očekivati da ću biti motor grada.

Od vas očekujem kad imate kakvu potrebu i sugestiju da me slobodno kontaktirate jer očekujem da radimo kao jedno. Mislim da je funkcija gradonačelnika prvi među jednakima. Velika je odgovornost, a još veća čast biti gradonačelnik Mostara. Ono što mogu obećati je to da ću sve svoje znanje, kapacitet i energiju uložiti u dobrobit Mostara tako da nam svima zajedno ovaj grad bude na ponos. Da zajedno u miru živimo, odgajamo i školujemo djecu,  poručio je Kordić vijećnicima u svom prvom gradonačelničkom obraćanju.

Potom je predsjednik Gradskog vijeća Ivan Zelenika (HDZ BiH) podnio ostavku s obzirom da je i novoizabrani gradonačelnik Hrvat pa sukladno statutu pokrenut je reizbor.

Novi predsjednik Gradskog vijeća tako je Salem Marić (SDA – Koalicija za Mostar) koji je osvojio 11 glasova dok je dosadašnji predsjednik GV-a Ivan Zelenika osvojio 10. Predstavnik Srba Velibor Milivojević osvojio je tri glasa dok je deset vijećnika bilo suzdržano.

Nakon spomenutih procedura, uslijedila je izvanredna sjednica Gradskog vijeća s jednom točkom dnevnom reda, a to je Odluka o privremenom financiranju Grada Mostara koja je usvojena jednoglasno.

OGLASI

Loading