Select Page

MARTINA I ILIJA NAJBOLJI NA KUPU BIH

MARTINA I ILIJA NAJBOLJI NA KUPU BIH

Taekwondo klubovi “Poskok” iz Posušja i “Poskok Kočerin” iz Širokog Brijega nastupili su na Kupu Bosne i Hercegovine u taekwondou.

Natjecanje se održalo u Visokom a nastupilo je preko 500 natjecatelja u disciplinama sportake borbe i formi. Posušani su nastupili sa 10 natjecatelja i ostvarili solidan uspjeh. Najuspješniji posuški borac bio je junior Ilija Jukić osvojivši zlatnu medalju sa dvije pobjede deklasiravši svoju konkurenciju rezultatima 32:0 i 23:1. Ove pobjede su mu zasluženo donijele titulu najboljeg juniora na Kupu te siguran put na Europsko juniorsko prvenstvo. Dobar nastup je zabilježila i kadetkinja Filipa Bašić koja je nakon dvije uvjerljive pobjede zaustavljena u finalu te osvojila srebrnu medalju. Po jednu pobjedu zabilježili su Klara Grubišić (bronca), David Milićević (srebro), Antea Kraljević (srebro).

Dobre nastupe su imali i ostali posuški borci ali nažalost bez pobjeda. Posuški juniori su zauzeli treće mjesto u poretku juniora.Kočerinski poskoci su nastupili u dvije discipline, sportska borba i forme. Dok u sportskoj borbi nije ostvarena ni jedna pobjeda ovaj put u formam se napravio jako dobar rezultat. Sestre Martina i Anamarija Gašpar nastupile su u formama i osvojile zlatne medalje. Da bi uspjeh bio veći Martina je proglašena najuspješnijom formašicom na Kupu za što je dobila i pehar. Kočerinjanke su zauzele četvrto mjesto u ukupnom poretku formi. Poskoke su na ovo natjecanje vodili treneri Danijel i Petar Boban. 


“Na ovom natjecanju nastupili smo sa naša dva kluba i ostvarili dobar rezultat. Kategorije nisu bile baš popunjene u A klasi gdje smo nastupili ali je konkurencija bila dobra. Što se tiče posušana od 6 finala njih 5 smo izgubili što nije dobro ali sezona je tek krenula i fali svima borbi. Neki su promjenili kategorije i otišli u više što se osjetilo iako su zabilježili dobar nastup. Tu posebno mogu istaći Luciju Miličević koja je tjesno izgubila od sada prvakinje kategorije. Ali i David Milićević i Bruno Knezović bili su jako blizu zlatne medalje. Kočerinjanke su imale solidan nastup u borbama ali bez uspjeha dok su u formam pokazale da idu sve više. Čestitam svima na nastupu a posebno Iliji Jukiću i Martini Gašpar na titulama najboljih u svojim kategorijama. Sada naše poskoke očekuje nastup na Prvenstvu Federacije u subotu u Zenici. ” – rekao je za naš portal Petar Boban.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading