Select Page

Martinović: Broj pozitivnih u odnosnu na broj testiranih u ŽZH je zabrinjavajući

Martinović: Broj pozitivnih u odnosnu na broj testiranih u ŽZH je zabrinjavajući
Na području Županije Zapadnohercegovačke pogoršana je epidemiološka situacija, a u posljednjih šest dana registrirano je 555 novooboljelih od koronavirusa.

Četrnaestodnevni kumulativni broj aktivnih slučajeva na 100.000 stanovnika u našoj županiji je 358. Prema ovim podacima vidimo da epidemiološka situacija nije dobra. Zabrinjavajući je i podatak o broju pozitivnih u odnosu na broj testiranih koji iznosi čak 55 posto, kazao je u izjavi za Fenu ravnatelj Uprave civilne zaštite ŽZH i načelnik Stožera civilne zaštite ŽZH Drago Martinović.

Naveo je kako epidemiološka slika pokazuje da su u toj županiji ukupno 703 oboljela od koronavirusa te da se na bolničkom liječenju u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar nalaze 32 osobe iz ove županije.

Martinović naglašava da Stožer prati situaciju i prema trenutnoj epidemiološkoj situaciji donosi mjere.

Sve mjere Stožer donosi sukladno epidemiološkoj situaciji i mišljenju struke. Dakle, sve ovisi o epidemiološkoj situaciji. Mislim da smo do sada pokazali razumijevanje za sve naše gospodarstvenike, ne samo za ugostitelje. Jedina smo županija u Federaciji BiH koja je još u kolovozu prošle godine proglasila stanje nesreće. Proglašenje stanja nesreće nam omogućava da donosimo mjere prema epidemiološkoj slici u našoj Županiji, neovisno o ostatku Federacije BiH, što i činimo, rekao je Martinović za Fenu.

Ocijenio je kako je situacija u ŽZH u odnosu na prosjek u Federaciji BiH nešto povoljnija.

Apelirao je na građane da se pridržavaju mjera kako bi se epidemiološka situacija stabilizirala.

Inače, zbog pogoršanja epidemiološke situacije na području ŽZH uvedene su prošli tjedan strože epidemiološke mjere, kao što su ograničenje kretanja građana u vremenu od 20:30 do 5:00 sati ujutro, obvezno nošenje maske u zatvorenim prostorima, te da u zatvorenom prostoru može boraviti 25 osoba, a na otvorenom prostoru 40 osoba.

Jabuka. Tv

OGLASI

Loading