Select Page

May: Brexit neće ugroziti radnička prava

May: Brexit neće ugroziti radnička prava

Britanska premijerka Theresa May pokušala je u ponedjeljak zadobiti podršku parlamentaraca za njezin sporazum o razlazu s Europskom unijom, obećavajući da njzina vlada neće umanjiti ekološke standarde ni ugroziti radnička prava nakon Brexita.

Njezino obećanje pokušaj je premijerke da zadobije podršku zastupnika iz oporbene Laburističke stranke, koji sumnjaju da vlada planira umanjiti zaštitu radnika nakon što Britanija napusti EU.

Sporazum premijerke May s Bruxellesom izazvao je protivljenje i proeuropskih i zastupnika naklonjenih Brexitu, i vjerojatno će biti odbijen na parlamentarnom glasovanju u utorak.

Premijerka je iskoristila današnji govor kako bi istaknula da su jedine alternative njezinom sporazumu napuštanje EU u ožujku bez sporazuma, ili poništenje odluke britanskih glasača da njihova zemlja napusti blok.

May je izjavila da bi Brexit bez sporazuma naškodio britanskoj ekonomiji i “doveo u rizik budućnost unije”, istovremeno naglašavajući da bi britansko nenapuštanje EU predstavljalo “podrivanje demokratskog procesa”, prenosi Associated Press.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading