Select Page

Mihaela Senjak ostvarila prvu pobjedu na G1 turnriu

Mihaela Senjak ostvarila prvu pobjedu na G1 turnriu

Protekli vikend u Zagrebu se održao jedan od najvećih europskih taekwondo turnira G1 klase. Na njemu je u dva dana nastupilo više od 1100 natjecatelja iz 42 zemlje Europe i svijeta.

Najuspješniji tim cijelog turnira bio je taekwondo klub Marjan iz Splita što pokazuje njegovu snagu i veličinu. Drugo mjesto je zauzeo nacionalni tim Srbije a treće nacionalni tim Poljske. Učešće na turniru je uzeo i taekwondo klub Imotski za koji nastupa članica taekwondo kluba Poskok iz Posušja. Imotski su predstavljale tri juniorke a jedino se Mihaela Senjak iz Posušja uspijela izboriti za bodove u kategoriji juniorki do 46 kilograma pobjedivši u osmini finala predstavnicu Italije rezultatom 3:1. Mihaela je u četvrtini finala poražena od predstavnice iz Hrvatske kasnije srebrne u toj kategoriji. Ovo je Mihaeli prva pobjeda na G1 turniru koja će joj donijeti 5-8 mjesto na njemu i prve bodove na međunarodnoj taekwondo sceni. Imoćanke Marta Šimunović i Matea Kolovrat izgubile su kvalifikacijske borbe tijesnim rezultatima.

“Mi smo zadovoljni Mihaelinim rezultatom. Iako je ona svojim radom i zalaganjem zaslužila i medalju ova pobjeda pokazuje njezin stalni napredak i uspješnu sportsku karijeru u taekwondou. Osim toga Mihaela je odlična učenica posuške Gimnazije i može biti uzor svim mladima. Mihaelu sad očekuju pripreme za polaganje crnog pojasa a onda za nastup na Slovenija openu u Veljači 2017 gdje će nastupiti u seniorskoj konkurenciji.” – Petar Boban, trener.

Posušje.net

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading