Select Page

Milanović kandidat SDP-a za premijera, Plenković: Porazit ću ga po treći put!

Milanović kandidat SDP-a za premijera, Plenković: Porazit ću ga po treći put!
Predsjednik RH Zoran Milanović objavio je u petak da će umjesto predsjednika SDP-a Peđe Grbina biti kandidat SDP-a za predsjednika Vlade na parlamentarnim izborima koji su sazvani za 17. travnja.

Ja na ovim izborima neću biti kandidat SDP-a za predsjednika Vlade, dopustite da pozdravim Zorana Milanovića, nositelja SDP-ove liste u 1. izbornoj jedinici i uskoro predsjednika Vlade, izjavio je Peđa Grbin na konferenciji za novinare na kojoj se nenajavljen pojavio i Milanović.

U životima svakoga od nas postoji trenuci u kojima treba izaći iz zone komfora, treba prestati biti normalo i uobičajeno i taj je čas kucnuo na moja vrata nametom stanovitog Turudića, pojasnio je Milanović razloge svoje kandidature.

To nije kap koja je prelila čašu, to je kanta koja je prelila septičku jamu svih nečistoća koje guše našu zemlju već godinama, ustvrdio je.

Svi legalni, legitimni, pristojni načini, i oni možda malo manje pristojni, i pokušaji da se to dokine i spriječi završili su s još većim zulumom, bezobrazlukom, samovoljom, bezakonjem, dodao je.

PREDSJEDNIK vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je danas u Osijeku da današnji potez predsjednika Zorana Milanovića da se kandidira za premijera pokazuje kako su maske konačno pale, a HDZ će mu pokazati da će SDP izgubiti i treći put, te upitao je li to upliv u demokratske procese u RH.

Na svečanosti obilježavanja obljetnice HDZ-a Osječko-baranjske županije Plenković je naglasio kako je datum koji je predsjednik Milanović izabrao za parlamentarne izbore, 17. travnja, ujedno i Svjetski dan cirkusa.

“To je isto bitno pri odabiru da znamo što se htjelo učiniti. Da bi cirkuska atmosfera bila još malo jača, dok smo se vozili prema Osijeku, čuli smo da je Milanović odlučio ići na izbore sa SDP-om kao neovisni, ali ipak sačuvati funkciju (predsjednika RH) pa što bude”, dodao je premijer Plenković.

“Maske su pale”

“Mislim da je ovo sjajno, konačno su maske pale”, rekao je ironično dodavši: “Nema više dileme da je predsjednik netko tko je malo izvan politike i vodi računa o zajedničkom i skladnom funkcioniranju institucija.”

“Imali smo do danas skrivenog lidera oporbe, a sad imamo malog kalkulantskog predsjednika i malog kandidata koji misi da neće izgubiti kao što je izgubio 2016., a mi ćemo mu pokazati da će izgubiti i on i SDP, po treći put”, kazao je Plenković na HDZ-ovom skupu u Osijeku.

Procijenio je da, politički gledano, postoje samo tri jasne poruke “koje se iz ovog paničnog poteza vide”:

“Prvo da je opozicija slaba, da je SDP slab, nikada slabiji, čak i po anketama koje su im nekada sklone, i tu stoje loše i znaju da nemaju šanse u srazu s HDZ-om i njihovim političkim partnerima.”

“Druga je, nastavio je Plenković, očito DORH. “Ne može biti ništa drugo nego strah. Ovakav paničan potez radi samo netko tko je u velikom strahu i navrat-nanos čini ovakve poteze. Njemu na odgovornost, nama dodatna motivacija za pobjedu”, rekao je.

OGLASI

Loading