Select Page

Miviko iz Posušja ostvaruje 88 posto svojih prihoda od izvoza

Miviko iz Posušja ostvaruje 88 posto svojih prihoda od izvoza

Proteklo “Posuško lito” 2016. pokazalo je kako i malo Posušje može prirediti bogat program kao i velike sredine.

No, sve se u Posušju vrti oko gospodarskog razvoja s boljim korištenjem prirodnih resursa koji sve više oživljavaju.

U općinskim službama za razvoj ističu nove projekte koji pokreću brži razvoj te otvaranje novih radnih mjesta. Na popisu nezaposlenih u Posušju je veliki broj i mladih i stručnih osoba koje traže posao preko granice. No, ima nade da će sve ipak biti bolje. Nekoliko je uspješnih posuških tvrtki koje daju nadu za razvoj posuškog kraja. Tako je i tvrtka Miviko Cables u 2015. godini ostvarila prihod od 53 milijuna maraka, što je povećanje za 26 posto u odnosu na 2014. godinu.

U Miviku su trenutno zaposlena 83 zaposlenika i taj je broj veći u odnosu na 2014. godinu za 28 posto.

Miviko je tehnološki najmodernija tvornica za proizvodnju električnih vodova i kabela u ovom dijelu Europe.

Zahvaljujući tome, kao i uspješnom vođenju tvrtke vlasnika Damira Vicana i suradnika, uz stručnost i zalaganje svojih zaposlenika, Miviko ostvaruje 88 posto svojih prihoda od izvoza. Posebice valja istaknuti da 70 posto prihoda Miviko ostvaruje od izvoza na tržište Europske unije. U ovoj 2016. godini u Miviku planiraju povećati prihode za 25 posto kao i nova ulaganja u pogon PVC granulata, koji bi trebao biti izgrađen i pušten u proizvodnju do kraja godine.

Takav razvoj nudi i nova radna mjesta, što je snažan optimizam onih koji žele raditi u svom kraju. Za svoj uspješan rad i razvoj Miviko je dobitnik visokog općinskog priznanja za 2016. godinu. Tvrtka je osnovana 2008. godine, a u travnju 2011. pustila je u rad suvremenu, tehnološki najmoderniju tvornicu za proizvodnju električnih vodova i kabela.

OGLASI

Loading