Select Page

Mlađi kadeti i juniori KK Posušje osvojili su druga mjesta Lige mladih KS Herceg Bosne

Mlađi kadeti i juniori KK Posušje osvojili su druga mjesta Lige mladih KS Herceg Bosne

Mlađi kadeti i juniori Košarkaškog kluba Posušje osvojili su druga mjesta Lige mladih Košarkaškog saveza Herceg Bosne. Njima je u srijedu medalje i pehare za osvojena druga mjesta dodijelio predsjednik Košarkaškog saveza Herceg Bosne i Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Dalibor Miloš.

Predstavnici Košarkaškog saveza Herceg Bosne i Bosne i Hercegovine u srijedu 29. svibnja su u velikoj športskoj dvorani u Posušju mladim posuškim košarkašima dodijelili srebrene medalje i pehar za osvojeno treće mjesto.

U jakoj konkurenciji juniora, Posušje je osvojilo drugo mjesto sa samo tri poraza tijekom cijele sezone. „Liga među juniorima je bila vrlo jaka. Drugo smo mjesto osvojili u jakoj konkurenciji i to je možda realno. Mada mislim da je naša momčad najpotentnija od svih. Mislim da tu imamo nekoliko momaka koji će dati pozitivan obol košarci u budućnosti. Ova generacija juniora je jedna od najboljih koju smo imali, tri ili četiri momka su vrlo zanimljiva i ako budu htjela, mogla bi se ozbiljno baviti košarkom. Dva su košarkaša koja su baš potentna i nadam se da će kroz nekoliko godina zaigrati i za naše seniore“, kazao je trener Robert Jurišić i čestitao svojim juniorima.

Samo jedan poraz i to protiv Širokog Brijega bio je ključan da kategorija mlađih kadeta ne osvoji prvo mjesto lige. Ova kategorija je znatno brojnija i pod vodstvom je trenera Danijela Reze. „Mi i Široki smo imali isti omjer i taj jedan međusobni duel na kraju nas je koštao prvog mjesta. Njima čestitamo. Dvanaest ekipa protivnika je bilo u ovom uzrastu. Ja bi čestitao svojim momcima. Stvarno su jedna super grupa, puno je tu talenata i nadam se da će u budućnosti biti još medalja za njih“, kazao je trener Rezo.

Posušje svjetla točka u košarkaškoj ligi mladih

Predsjednik Košarkaškog saveza Herceg Bosne i po rotaciji Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Dalibor Miloš je istaknuo svake godine značajnu ulogu posuških igrača kako iz muške tako i iz ženske kategorije u Ligi mladih Herceg Bosne. „Posušje je uvijek konstantna kada je u pitanju ovo natjecanje i u kategoriji dječaka, ali i djevojki. Posušje ima dobro razvijenu školu košarke i uvijek postižu dobre rezultate, uvijek je pri vrhu i uvijek su nam na karti košarke Herceg Bosne jedna svijetla točka“, istaknuo je Miloš za naš radio. „Posušje je jedna od najjačih košarkaških sredina ne samo Herceg Bosne nego i Bosne i Hercegovine u cijelosti. To smo ovaj put posvjedočili dodjelom medalja u čak dvije kategorije ovoga kluba. Posušje se i ove godine pokazala kao jedna stabilna košarkaška sredina. Seniori su u jednoj vrlo jakoj ligi Bosne i Hercegovine uspjeli opstat što je zapravo jako dobar rezultat“, kazao je predsjednik Košarkaškog saveza Herceg Bosne i Bosne i Hercegovine Dalibor Miloš.

Liga mladih Herceg Bosne

Što muči ligu mladih Herceg Bosne, Miloš je otkrio da je više čimbenika. „Dva ili tri su tu problema. Jedan je problem uvjetnih ili neuvjetnih dvorana. U Posušju su sigurno bolji uvjeti, ali nije svugdje tako. Tu je i problem trenera koji doista sve daju od sebe kao naprimjer Robert ovdje u Posušju, ali moramo priznati da su jako malo plaćeni i većina ih ostaje i opstaje zahvaljujući nekoj ljubavi prema košarci i klubu. Problem je jednostavno riješit, a to je veće izdvajanje novaca. Treneri nisu samo za treninge. Oni rade s djecom košarku, ali ih i uče vrijednostima, oni zadržavaju djecu na košarci, ali i gledaju privući djecu u košarku. Njih treba više vrednovati. Ove godine smo vratili u ligu Livno, Vitez, neka su obećanja da će se ponovo priključiti Kiseljak. Male klubove treba vratiti, jer mi smo liga malih klubova. Veliki ne bi ni postojali da nije malih iz kojih dolaze igrači“, istaknuo je Dalibor Miloš, predsjednik Košarkaškog saveza Herceg Bosne.

Košarkaški klub Posušje u svim mladim uzrastima ima oko 100 članova i to je jedan konstantan broj koji uvijek uspije popuniti sve kategorije uzrasta u natjecanju, tako da Posušje svake godine u svim kategorijama ima svoju ekipu s kojom se natječe, što je rijetkost u natjecanjima Košarkaškog saveza Herceg Bosne.

Radioposusje.ba

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading