Select Page

Mladi uputili pismo ministrici Mikulić za adekvatno vrednovanje rada i uspjeha u školama

Potaknuti primjerom Tomislava Pavkovića, učenika generacije iz Širokog Brijega, koji je ostvario najbolji rezultat iz fizike na državnoj maturi u Hrvatskoj te vrhunske rezultate iz drugih predmeta, iz Udruge mladih Epsilon žele otvoriti jednu važnu temu za naše društvo, a to je adekvatno vrednovanje učiteljskog, nastavničkog i profesorskog rada.

Tomislav, koji je najzaslužniji za svoj uspjeh, uz obitelj veliku zahvalu daje i svome profesoru Damiru Galiću. To ih je kako kažu, potaklo da se obrate ministrici znanosti, obrazovanja, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke, kako bi ju potakli da pokrene inicijativu kojom bi se marljive i kvalitetne učitelje, nastavnike i profesore adekvatno vrednovalo i honoriralo, te kako bi se izgradio pravedniji sustav koji cijeni rad, znanje i izvrsnost profesora u našem školskom sustavu.

Pismo prenosimo u cijelosti, a a iz ove udruge potiču i sve druge udruge, inicijative te pojedince da učine isto slanjem E-maila na adresu Ministarstva znanosti, obrazovanje, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke min.prosv-zh@tel.net.ba , kako bi svi zajedno probudili svijest nadležnih za reguliranjem ovog pitanja.

Poštovana ministrice, kao udruga mladih, koja u fokus djelovanja stavlja sve potrebe i interese mladih, a posebno znanstvenu, kulturnu i obrazovnu afirmaciju mladih osoba u našoj Županiji i šire, obraćamo Vam se s ciljem da Vas informiramo o jednom pozitivnom primjeru, kojeg ćete vjerujemo na adekvatan način vrednovati.

Naime, Tomislav Pavković, učenik generacije širokobriješke Gimnazije fra Dominika Mandića, postigao je najbolji rezultat iz fizike na državnoj maturi u Republici Hrvatskoj. Tomislav je ostvario maksimalan broj bodova u konkurenciji od preko 7.000 učenika.

Osim toga, vrhunske rezultate je ostvario u matematici, engleskom i hrvatskom jeziku. Zasigurno da za ovaj uspjeh najveće zasluge ima Tomislav koji je marljivo i predano radio.

Ne treba zaboraviti ni njegove roditelje, a posebnu zahvalu Tomislav predaje svom profesoru iz fizike Damiru Galiću. Zasluga profesora Galića i drugih profesora čiji učenici ostvaruju odlične rezultate na različitim natjecanjima često nisu dovoljno društveno vrednovane.

Stoga Vam skrećemo pozornost da Vi, kao nadležna, pokrenete sve moguće inicijative vrednovanja učitelja, nastavnika i profesora čiji učenici ostvaruju odlične rezultate na različitim smotrama znanja.

Također, potičemo Vas da u duhu stvaranja izvrsnosti izgrađujete sustav za nagrađivanje i honoriranje učitelja, nastavnika i profesora koji kvalitetno i predano obavljaju svoj posao, ali i adekvatno vrednovanje onih koji to ne rade.

Društvo koje teži napretku, mora znati prepoznati i vrednovati znanje i izvrsnost.

U vjeri da ćete početi raditi na stvaranju pravog vrednovanja učiteljskog, nastavničkog profesorskog rada, Srdačno Vas pozdravljamo, poručili su iz Udruge mladih Epsilon.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading