Select Page

Mladi Vatreni plasirali se na Euro! Sve se posložilo…

Mladi Vatreni plasirali se na Euro! Sve se posložilo…

Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija izborila je plasman na Euro! Uz visoku pobjedu nad Litvom od 7:0, Škotska je poražena od Grčke (0:1), a na ruku mladim Vatrenima išao je poraz Belgije kod BiH (2:3).

Mladi Vatreni sjajno su odradili svoj dio posla. U posljednjem, 10. kolu skupine 4 u Puli su pobijedili Litvu 7:0. Hrvatska je pobjedom osvojila drugo mjesto u skupini iza Češke, i nije dugo čekala na rasplet po skupinama kako bi doznala hoće li biti jedna od pet najbolje drugoplasiranih reprezentacija koje će izboriti EP.

Ubrzo nakon završetka dvoboja u Sarajevu gdje je Bosna i Hercegovina pobijedila Belgiju 3:2, postalo je jasno kako su mladi hrvatski nogometaši osigurali europsku smotru.

Podsjetimo, plasman na EP koje će se iduće godine održati u Mađarskoj i Sloveniji izborit će devet pobjednika skupina, te pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija.

Među pet su sigurno Portugal i Švicarska, a gotovo sigurno i Island kojemu je otkazana utakmica s Armenijom. Taj bi dvoboj trebao biti registriran pobjedom Islanda koji će onda imati 15 bodova.

U drugom susretu Grčka je u Ateni pobijedila Škotsku sa 1:0 izbacivši Škote sa EP-a. Gostima je trebala pobjeda za osvajanje prvog mjesta u skupini, a nakon poraza pali su na treću poziciju. Pogodak odluke zabio je Christopoulos u 27. minuti.

Na koncu je Češka osvojila prvo mjesto s 21 bodom, Hrvatska je druga sa 20, Škotska na trećem mjestu ima 18, a Grčka je četvrta sa 16 bodova. Litva ima 10, a na začelju je San Marino sa 10 poraza.

Hrt. Hr

OGLASI

Loading