Select Page

MNT MZ OPĆINE POSUŠJE: 17 ekipa podijeljeno u dvije skupine

MNT MZ OPĆINE POSUŠJE: 17 ekipa podijeljeno u dvije skupine

U organizaciji Športskog saveza općine Posušje u kinodvorani u Posušju održan je ždrijeb skupina Malonogometnog turnira mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti. Glavni pokrovitelj turnira je Ožujsko pivo.

Ždrijeb su vodili članovi organizacijskog odbora uz prisutnost predstavnika ekipa.

U odnosu na prošle godine novost je ta da je 17 prijavljenih ekipa podijeljeno u dvije skupine, gdje će igrati svatko sa svakim, a četiri najbolje ekipe iz obje skupine izboriti će igranje u četvrtfinalu. “Osnovni cilj ovakvog organiziranja skupina nam je bio da turnir bude zanimljiviji. Svake večeri će se igrati po četiri utakmice. Predvidjeli smo da prva počinje u 19.30 sati, druga u 20.30 sati, treća u 21.30 i četvrta utakmica u 22.30 sati,” kazao je predsjednik Športskog saveza općine Posušje Zvonimir Širić.

Zanimljivo je da je ovaj malonogometni turnir jedan od rijetkih na području Hercegovine koji uključuje novčane nagrade za prva tri mjesta. Tako će ekipa koja ove godine osvoji turnir, uz pehar i medalju, dobiti i novčanu nagradu u iznosu od 2 000 KM. Novčanu nagradu u iznosu 1 000 KM dobit će drugoplasirana ekipa, dok će trećeplasirana ekipa dobiti novčanu nagradu u iznosu od 500 KM. Drugo i treće mjesto također uključuju medalje i pehar. I ove godine proglasit će se najbolji strijelac, igrač i vratar. “Cilj nam nije komercijalizirati turnir nego pomoći ekipi koja bude najbolja osigurati sredstva za daljnje natjecanje u Ligi Hercegovine. Isto tako svakoj od tri najbolje ekipe bit će drago proslaviti svoj plasman, tako da ove simbolične nagrade će dobro doći najboljim ekipama i u tom smislu,” kazao je Širić.

Prošlogodišnji naslov brani ekipa Graca.

Raspored po skupinama je sljedeći:

GRUPA A
A1 Gradac
A2 Marasov brig
A3 Rastovača polje
A4 Gornji Jukići
A5 Landeke
A6 Grad (čaršija)
A7 Vinjani
A8 Vojuša
A9 Donji Jukići

GRUPA B
B1 Čitluk
B2 Meljakuša
B3 Vir
B4 Durmišuša
B5 Batin
B6 Broćanac 2
B7 Kovači
B8 Broćanac

Malonogometni turnir mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti općine Posušje započinje u ponedjeljak, 3. srpnja, a odigrava se na igralištu OŠ Ivana Mažuranića u Posušju.

Isto tako važno je naglasiti da sva zarađena sredstva odlaze na ulaganja u školske centre u Posušju. “Prošle godine ukupni prihod malonogometnog turnira bio je 32 800 KM. Od toga iznosa oko 12 800 KM je uloženo u tekuće obveze i troškove turnira, dok je iznos od 20 000 KM uložen u igralište OŠ Ivana Mažuranića kako bi uvjeti odigravanja turnira bili što bolji, a učenicima naše škole ostalo lijepo školsko igralište na korištenje tijekom školske godine,” kazao je Širić. Slično će biti i ove godine. Prema najavama organizacijskog odbora malonogometnog turnira mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti općine Posušje sredstva ovogodišnjeg turnira će ići na financiranje zavjesa u OŠ Ivana Mažuranića u Posušju, OŠ Vranić, Srednjoj strukovnoj školi i Gimnaziji fra Grge Martića. “U ljetnim mjesecima djeci je teško boraviti i učiti u učionicama u kojima zbog sunca bude iznimno vruće, stoga je postavljanje zavjesa zaista nužno,” kazao je predsjednik Športskog saveza općine Posušje Zvonimir Širić.

Posušje.net

OGLASI

Loading