Select Page

MODERNIZACIJA DOKUMENATA U BIH: I prometne dozvole s čipom

MODERNIZACIJA DOKUMENATA U BIH: I prometne dozvole s čipom

Papirne prometne dozvole u BiH trebale bi biti zamjenjene novim, plastičnim, poput osobne iskaznice i vozačke dozvole.

Agencija za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH – IDDEEA je započela procesa izmena i dopuna propisa kako bi se ove dozvole mogle zamjeniti novim i modernijim čipovanim iskaznicama, piše Blic.rs. Ovu inicijativu podržavaju, kako doznaje Blic, u Ministarstvu prometa i veza BiH, ali pod uvjetom da izdavanje ovih dokumenata ne poskupi. Osim toga, traži se i način da se u jednoj kartici ubuduće objedine i prometna dozvola i vlasnička knjižica za automobile, čime bi se za vlasnike vozila nešto smanjio i trošak izdavanja ovih potvrda.

– Ideja je da se prometne dozvole počnu mijenjati kada Agenciji IDDEEA isteknu zalihe papirnih dozvola koje se sada koriste ili da novu plastičnu iskaznicu dobijete kada budete morali menjati papirnu dozvolu, jer u njoj više nema mjesta za pečate i potpise, odnosno potvrdu o registraciji vozila.

Nikako se ne bi išlo na to da svi odjednom moraju mijenjati prometne dozvole – doznaje se u Ministarstvu. Uskoro bi o ovim idejama i potencijalnim rješenjima trebali razgovarati predstavnici ovog Ministarstva i IDDEEA. Time bi se nastavila modernizacija osobnih dokumenata državljana Bosne i Hercegovine. Građani BiH već imaju biometrijske putovnice te elektronske osobne iskaznice i vozačke dozvole.

OGLASI

Loading