Select Page

Mostar: Ograničeni posjeti pacijentima u bolnici do daljnjeg

Mostar: Ograničeni posjeti pacijentima u bolnici do daljnjeg

U SKB Mostar ograničene su redovite posjete hospitaliziranim bolesnicima.

”Zbog očekivane epidemije gripe, do daljnjega se ograničavaju redovite posjete bolesnicima u SKB Mostar, odnosno posjete se mogu odobriti samo u nužnim slučajevima, što znači da samo jedna osoba dnevno može dostaviti osobne stvari i potrebnu medicinsku dokumentaciju (uz nošenje respiratorne maske)”, rečeno je za Bljesak.info iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Podsjećamo, ambulante u Mostaru, pa i u cijeloj Hercegovačko-neretvanskoj županiji, pune su ljudi koji traže liječničku pomoć zbog prehlade i upale grla.

U HNŽ-u je zabilježen jedan slučaj gripe, a najveći boj oboljelih se obično registrira u mjesecu siječnju i veljači.

”Na području Hercegovačko-neretvanske županije od 14. listopada 2017. godine, od kada se prati kretanje oboljelih od gripe, pa do danas registrirano je 1438 slučajeva obolijevanja od bolesti sličnih gripi”, kazao je ranije Feni šef Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo HNŽ dr. Erdin Alajbegović.

”Broj obolijevanja od bolesti sličnih gripi povećan je u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, a najveći broj oboljelih zabilježen je na području Mostara, njih 738”, kazao je Alajbegović.

Kako bi se što bolje pripremili za nadolazeću sezonu gripe epidemiolozi preporučuje konzumiranje vitaminskih pripravaka i preparata koji pojačavaju imunitet te izbjegavanje zatvorenih prostorija u kojima dolazi do okupljanja većeg broja ljudi.

bljesak.info

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading