Select Page

MOSTAR: Osniva se studij Eelektrotehnike pri FSR-u

MOSTAR: Osniva se studij Eelektrotehnike pri FSR-u
Elektrotehnika je novi smjer na Fakultetu strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru od sljedeće akademske godine. Usvojio je to na jučerašnjoj sjednici Senat Sveučilišta u Mostaru. Razlog pokretanja studija je prije svega velika zainteresiranost studenata , kao i potreba tržišta za kvalitetnim kadrom na području elektrotehnike, prenosi Poskok.info.

Dekan Fakulteta strojarstva i računarstva prof. dr. Željko Stojkić za Treći.ba je rekao da se Studij organizira u suradnji sa Fakultetom elektrotehnike i računarstva iz Zagreba, Elektrotehničkim fakultetom iz Osijeka i Fakultetom elektrotehnike i brodogradnje iz Splita. „S tih fakulteta će dolaziti dobar dio profesora“, izjavio je dekan.

Kadrovska potpora dolazi i iz poduzeća u BiH: Elektroprivrede, Elektroprijenosa i HT-a Mostar.

Program preddiplomskog studija će trajati tri godine, a drugi ciklus dvije godine. Postupak upisa uključuje prijemni ispit, a od sljedeće akademske godine svaki smjer na ovom fakultetu će primati po 100 studenata.

„Ove godine planiramo opremiti jedan laboratorij za osnove elektrotehnike, koji će podići kvalitetu postojeća dva studija i biti prvi korak za novi studij“, navodi dekan.

Dekan Stojkić naglašava da cijena studija još nije potvrđena jer o tome odlučuje Upravno vijeće. Postoji mogućnost da bude skuplja od ostalih studija zbog investicija u laboratorij, što nije službeno potvrđeno.

OGLASI

Loading