Select Page

MUP ŽZH: 17 prometnih nezgoda ovoga vikenda

MUP ŽZH: 17 prometnih nezgoda ovoga vikenda

Produljeni vikend na prostoru naše županije bio je prilično radni za službe civilne zašitite.

Tako je prema izvješću MUP – a ZHŽ na području naše županije u protekla četiri dana evidentirano sedamnaest prometnih nezgoda, od toga četrnaest s manjom materijalnom štetom i tri s većom materijalnom štetom, u kojima je šest osoba zadobilo tjelesne povrede. Prema Operativnom centru civilne zašite naše županije, dvije prometne nezgode dogodile su se na području Posušja. U subotu oko 2 sata prometna nezgoda dogodila se u mjestu Rastovača (Posušje). U nezgodi sudjelovala tri vozila, a u nesreći je nastala veća materijalna šteta. Druga prometna nezgoda dogodila se u nedjelju u 19:15 sati u ulici Bana Jelačića (Posušje). Jedna osoba zadobila tjelesne ozljede (pješak), manja materijalna šteta. Vozilo je udarilo pješaka na kolniku, priopćeno je iz Operativnog centra Civilne zaštite ŽZH.

Prema izvješću MUP-a ŽZH evidentirana su dva narušavanja javnog reda i mira i tri kaznena djela iz područja kaznenih djela protiv imovine KZ F BiH.

Temeljem plana rada policijski službenici su provodeći Županijsku akciju pod nazivom “Migrant” u cilju suzbijanja trgovine ljudima i ilegalnih migracija na području ŽZH, uočili 25 stranih državljanina “migranata” (10 Turska, 13 Iran, 1 Pakistan, 1 Libija), koji su nakon konzultacija sa djelatnicima Terenskog ureda za strance Ljubuški upućeni u prihvatni centar za azilante, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

Tijekom proteklih dana zbog obilnih padalina, posuški vatrogasci (2 vatrogasca s 1 vozilom) su imali tehničku intervenciju čišćenja šahtova na prometnicama od nanosa pijeska i lišća, priopćeno je u iz Operativnog centra Civilne zaštite ŽZH.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading