Select Page

MUP ŽZH dobio 25 novih policajaca

MUP ŽZH dobio 25 novih policajaca

U 33. generaciji polaznika za čin policajca svečano je promovirano 115 polaznika, od kojih je 25 iz MUP-a Županije Zapadnohercegovačke, 75 iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije te 15 iz Federalne uprave policije i FMUP-a.

Svečana promocija 33. generacije polaznika za čin policajca održana je u srijedu na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutarnjih poslova (FMUP).

Federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara obraćajući se budućim policajcima kazao je da s ponosom ispraćaju 33. generaciju akademaca.

Izabrali ste da služite društvu, čime ste zaslužili naše poštovanje. Nadam se da ćete, vi budući policajci, znanje i vještine koje ste stekli na Akademiji primijeniti u praksi, i time opravdati naše povjerenje te dati svoj doprinos jačanju ugleda policijske profesije, kazao je Čampara.

Naveo je da je Policijaka akademija FMUP-a respektabilana ustanova koja je zadržala kvalitetu rada.

U prilog tome govore sljedeći podaci, da se u 2017. godine na Akademiji školovao 321 polaznik za činove policajaca i mlađeg inspektora. U prvoj polovini ove godine školovala su se 182 polaznika, a do kraja godine planirano je školovanje oko 400 polaznika. Različite vidove stručne obuke od 2017. pohađalo je 2.832 polaznika, a u prvoj polovina 2018.- 1.227 polaznika. Smatram da ovi podaci dovoljno govore o mogućnostima koje Akademija pruža kvalitetom obuke, kao i kvalitetom nastavnog osoblja, kazao je Čampara.

Direkotr Policiske akademije FMUP-a Nusret Beširević rekao je da je Akademija embrij policijske obuke, mjesto gdje budući policijski službenici stječu osnovna policijska znanja i vještine i prolaze određene specijalističke obuke.

Evidentan je napredak u kvaliteti obuke od generacije do generacije, što potvrđuju povratne informacije iz Policijskih agencija za čije se potrebe vrši školovanje. Cilj nam je da policijsku obuku podignemo na razinu kakva je u zemljama Europske unije, imajući uvijek na umu ulogu policije da prije svega štiti ustavni poredak zemlje i garantira osobnu i imovinsku sigurnost građana, kazao je Beširević.

U ime 33. generacije polaznika, kadet Ibro Miladin zahvalio je FMUP-u, nastavnicima, instruktorima i mentorima policijskih agencija na uloženom trudu oko stjecanja osnovnih policijskih znanja i vještina.

U narednom periodu u našim policijskim agencijama stečeno znanje ćemo dopunjavati, usavršavati i podizati na još veću razinu, kazao je Miladin.

Generacija broji 115 polaznika, od kojih je 75 iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, 25 iz MUP-a Županije Zapadnohercegovačke i 15 iz Federalne uprave policije i FMUP-a.

Na Akademiji se trenutno još nalazi 127 polaznika za čin policajca, koji dolaze iz Srednjobosanske i Unsko-sanske županije i Hercegbosanske županije.

Promovirana generacija postigla je vrlo dobar uspjeh s prosječnom ocjenom 4,06.

(Fena)

OGLASI

Loading