Select Page

MUP ŽZH pozivao građane da se suzdrže od uporabe vatrenog oružja

MUP ŽZH pozivao građane da se suzdrže od uporabe vatrenog oružja

Uprava policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke provela je društveno odgovornu kampanju pod nazivom “Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja”.

Akcija je provedena s ciljem podizanja svijesti građana o opasnosti korištenja vatrenog oružja u slavljeničke svrhe tijekom blagdana, kao i promoviranja odgovornog vlasništva nad vatrenim oružjem.

Kampanja je provedena uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) i Koordinacijskog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u Bosni i Hercegovini, a u okviru projekta “Prevencije i smanjenja prisustva nelegalnog oružja u Bosni i Hercegovini” (PILLAR), stoji u priopćenju objavljenom na internetskim stranicama MUP-a ŽZH.

Na trgovima i na drugim mjestima gdje se okuplja veći broj građana, u GrudamaLjubuškomPosušju i Širokom Brijegu, policijski službenici dijelili su promotivne materijale s ključnim porukama kampanje: “Neovlaštena uporaba vatrenog oružja ugrožava sigurnost ljudi i imovine i izaziva uznemirenost građana, te je kažnjiva” i “Pucanje u zrak iz vatrenog oružja može nenamjerno uzrokovati smrt druge osobe ili za posljedicu imati teške tjelesne ozljede i psihološke traume”.

Iz županijskog MUP-a također pozivaju građane da se   posebno na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi, kako bi blagdani protekli u dostojanstvenom ozračju.

Projekt PILLAR realizira se u okviru inicijative Mapa puta 2024 za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja na zapadnom Balkanu koju financiraju Savezna Republika Njemačka, Velika Britanija, Republika Francuska, Kraljevina Švedska, Kraljevina Nizozemska, Kraljevina Norveška i uz potporu Europske unije, navodi se u priopćenju objavljenom na službenoj web stranici MUP-a ŽZH.

OGLASI

Prodaja stanova – Posušje

Stanovi se nalaze u centru grada, u blizini općine i škole. Stanovi u odmah useljivi. Za sve...

Loading