Select Page

MUP ŽZH u akciji pojačane kontrole prometa

MUP ŽZH u akciji pojačane kontrole prometa

Uprava policije MUP-a ŽZH provodi županijsku akciju pojačane kontrole prometa pod nazivom „Motocikl 2023“ koja je započela 25. lipnja i traje do 25. kolovoza.

Na cestama naše županije pojačane su aktivnosti uniformirane policije s ciljem preventivnog djelovanja na sve vozače sudionike u prometu, smanjenje broja prometnih prekršaja, poticanje na poštivanje prometnih propisa, zatim ukazalo na važnost tehničke ispravnosti vozila, korištenja zaštitne opreme prilikom vožnje, a prekršitelje i ponavljače u činjenju prometnih prekršaja kaznilo u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama u ŽZH i drugim pravnim propisima, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Evidentirano je da su sve više sudionici u prometu vozači mopeda i motocikla. Kako bi se toj skupini sudionika u prometu, kod kojih u slučaju prometnih nezgoda nastaju teške posljedice ukazalo na važnost poštivanja prometnih propisa, te u cilju poboljšanja ukupnog stanja sigurnosti prometa na cestama, potrebno je pristupiti provođenju pojačanih preventivno – represivnih mjera i radnji u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama u  ŽZH.

Pojačanim mjerama policije očekuje se znatan utjecaj na otklanjanje najčešćih uzroka nastanka prometnih nezgoda, smanjenje štetnih posljedica kao što su tjelesne povrede i materijalna šteta, a time će se povećati  sigurnost svih sudionika u prometu.

Policijski službenici  za vrijeme trajanja akcije su obvezni koristiti svu raspoloživu opremu potrebnu za rad, a posebno mjerače alkohola u dahu i uređaje za mjerenje brzine, kako bi se ostvario cilj akcije, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Radioposusje.ba 

OGLASI

Loading