Select Page

Na 3. „Poskok KUP 2023.“ stiže preko 300 natjecatelja

Na 3. „Poskok KUP 2023.“ stiže preko 300 natjecatelja

Treći „Poskok KUP“ u organizaciji TKD kluba „Poskok“ Posušje održava se sutra (subota, 10. lipnja) u gradskoj športskoj dvorani u Posušju. Na natjecanju koje je međunarodnog karaktera, očekuje se preko 300 djece svih uzrasta među kojima će biti naveći broj djece iz kluba domaćina TKD kluba „Poskok“ Posušje.

„Riječ je o jednodnevnom turniru koji će okupiti preko 300 natjecatelja. Natjecanje započinje službenim otvaranjem turnira koje imamo u 9 sati, zatim od 9.30 sati počinju borbe. Prvo će biti natjecanja u kicku i sportskoj borbi, a onda nešto kasnije će se održati i natjecanja u formama. Tako da će biti zastupljene sve tri taekwondo discipline. Prošle godine nismo imali forme, ali kako nam se u klub vratila trenerica Lucija Bašić, tako smo i ovaj dio digli na bolju razinu“, istaknuo je za naš radio trener i predsjednik u TKD klubu „Poskok“ Posušje Petar Boban.

Iako je organizacija ovakvog turnira u svakom smislu zahtijevna i izazovna, ipak nekoliko je motiva koji ekipu u klubu su motivirali da ipak organiziraju turnir. „Prije svega ove godine je nešto malo financijski lakše jer smo zahvaljujući uspješnoj prijavi jako dobrog projekta dobili sredstva od Federalnog ministarstva sporta i kulture. Drugi motiv ove organizacije su svakako naša djeca kojih u klubu ima preko stotinu. Oni stalno negdje putuju i zapravo rijetko kada imaju priliku predstaviti se domaćoj publici. Sada će ih se na ovom turniru predstaviti preko šezdeset iz našega kluba. Dosta će njih biti početnika i ovih najnižeg uzrasta. Za njih smo nekako i ovaj turnir najviše i organizirali“, istaknuo je za naš radio trener Boban. Dodatni razlog je i taj što je usprkos zahtijevnoj organizaciji u Posušju ipak nešto laše organizirati ovakav turnir nego u npr. nekoj drugoj lokalnoj zajednici. „Mi imamo i tu neku vrstu infrastrukturne prednosti. Imamo na raspolaganju dvije sporske dvorane i prostore kinodvorane, te prestore srednjih škola i osnovne škole. Za jedan turnir ovoga ranga i brojnosti malo gdje imaju dobri uvijeti kao što je to kod nas u Posušju. Mi također sada imamo i ekipe naših trenera i starijih natjecatelja, ali i dosta roditelja koji se uključe u organizaciju, pa sada koristim i ovu priliku da im se zahvalim na pomoći. Također i našim sponzorima zahvaljujemo koji nam pomažu i sada, ali i inače“, istaknuo je za naš radio trener Boban.  

Govoreći pak o očekivanjima, onim rezultatskim za članove svoga kluba, Boban je istaknuo da očekivanja ima jer ih imaju svi sportaši, ali da je trenutno naglasak na dobrom domaćinstvu.

Okupljanje taekwondo reprezentacije Bosne i Hercegovine

Spomenimo da će se u sklopu natjecanja i turnira u taekwondou, dan kasnije, dakle u nedjelju u Posušju održati polaganje za crne pojaseve i okupljanje taekwondo kadetske i juniorske reprezentacije. „Isto je bilo i prošle godine. Imat ćemo mini pripreme povodom nastupa na europskom juniorskom prvenstvu te svejtskom kadetskom prvenstvu koji nas očekuju tijekom kolovoza ove godine“, istaknuo je Boban koji je i sam trener reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Dakle, sutra u 9 sati u gradskoj športskoj dvorani u Posušju počinju borbe trećeg „Poskok KUPa 2023.“ u taekwondou na kojem će sudjelovati preko 300 natjecatelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. S tribina dvorane svi možemo pratiti i podržati članove TKD kluba „Poskok“ Posušje i uživo vidjeti kako izgleda jedno natjecanje u taekwondou s kojih članovi našega kluba donose toliko medalja.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading