Select Page

Na regionalnom putu Rakitno-Blidinje obustavljen promet zbog zaleđene ceste

Na regionalnom putu Rakitno-Blidinje obustavljen promet zbog zaleđene ceste

Zbog izlijevanja rijeke Save, u mjestima Gašnica i Bistrica (M-14.1 Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica) promet je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila.

Zbog zaleđenog kolovoza i mjestimičnih sniježnih nanosa obustavljen je promet na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje, dok se na putnom pravcu Bugojno- Novi Travnik (prijevoj Rostovo) prometuje otežano.

Na putnim pravcima pravcima Trnovo-Dobro Polje (prijevoj Rogoj) i Srednje-Olovo (prevoj Nišići) obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Zaostalog snijega na kolovozu ima na pojedinim dionicama puteva preko planinskih prijevoja, a izdvajaju se putevk: Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Livno-Šuica-Kupres, Glamoč-Mliništa, Drvar-Bosansko Grahovo-Livno, Ljubogošta-Podromanija, Vlasenica-Han Pijesak, Trnovo-Foča i Gacko-Tjentište. Upozorava se i na mjestimičnu poledicu, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, kao i na jače udare vjetra u jugozapadnim krajevima.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, promet je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Zbog radova na mostu Bojnik, na dionici Sarajevo sjever-Sarajevo zapad, vozila prometuju preticajnom trakom.
Zbog urušavanja potpornog zida na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, prometuje se jednom prometnom trakom, naizmjenično. Zbog većeg odrona na regionalnom putu R-408 Drvar-Martin Brod prometuje se jednom prometnom trakom, naizmjenično.

Zbog sanacijskih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup promet je obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

OGLASI

Loading