Select Page

Najmanje sedam poginulih u novoj eksploziji u Turskoj

Najmanje sedam poginulih u novoj eksploziji u Turskoj

Sedam osoba je poginulo, dok broj ozlijeđenih još nije utvrđen u novim eksplozijama koje su se dogodile jutros u Turskoj.

Kako prenosi Russia Today, napadi su bili usmjereni na vojni konvoj na jugoistoku Turske.

Ovo je drugi napad u posljednja 24 sata u Turskoj nakon što se jučer dogodila eksplozija autobombe u središtu Ankare gdje je poginulo najmanje 28 osoba dok je ranjeno 61. Napad je također bio usmjeren na vojni konvoj, prenosi N1.

Kako prenose turski mediji, vojni konvoj se kretao putem na relaciji Diyabakir – Bingol.

Nema stradalih pripadnika Oružanih snaga BiH

U terorističkom napadu jučer u Ankari nema stradalih pripadnika Oružanih snaga BiH koji se nalaze na školovanju u Republici Turskoj, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Prema dosadašnjim informacijama, Oružane snage Republike Turske su potvrdile da su napadnuti autobusi koji su prevozili vojnike ispred objekta kojeg koristi Turska vojska. U napadu je poginulo najmanje 28 osoba i 61 ranjena.

– Povodom tog tragičnog događaja, ministrica obrane BiH Marina Pendeš uputila je ministru obrane Republike Turske Ismetu Yilmazu telegram sućuti s izrazima suosjećanja zbog stradanja nedužnih vojnih i civilnih osoba, priopćeno je iz Ured za odnose s javnošću MOBiH.

Nema informacije da je među žrtvama bilo bh. državljana

Još uvijek nemamo informacije je li među ranjenim i pognulim u jučerašnjem bombaškom napadu u Ankari bilo državljana Bosne i Hercegovine, kazao je Feni glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova BiH Nebojša Regoje.

U bombaškom napadu u Ankari poginulo je najmanje 28 osoba i 60 ranjeno.

vecernji.ba

OGLASI

Loading