Select Page

NAJMLAĐI POSUŠKI POSKOCI NAJBOLJI U DRŽAVI

NAJMLAĐI POSUŠKI POSKOCI NAJBOLJI U DRŽAVI

U subotu 19.6.2021. godine u Zvorniku održalo se Državno prvenstvo u taekwondou za sve uzraste, u disciplinama sportske borbe i formi.

Na 6 borilišta snage je odmjerilo više od 500 sportaša iz 43 kluba sa prostora cijele Bosne i Hercegovine. Taekwondo klub “Poskok” iz Posušja nastupio je sa 20 natjecatelja i ponovno se našao među prvih 5 klubava u ekipnom poretku i po osvojenim medaljama.

Od 20 “Poskoka” koji su nastupili u sportskoj borbi njih pet se okitilo zlatnim medaljama, dvoje srebrnim a pet brončanim. Ove godine najbolji ekipni plasman ostvarili su najmlađi natjecatelji kluba u konkurenciji mlađih kadeta osvojivši ekipno 1. mjesto, gdje je nastupilo njih četvero osvojilo 4. zlatne medalje.

Boris Gavrić  u kategoriji do 36 kilograma, Bruno Knezović u kategoriji do 47 kg, Anamarija Miličević u kategoriji do 39 kg i Marta Grubišić u kategoriji do 47 kg. Osim njih zlatnu medalju je osvojio Ilija Jukić u konkurenciji juniora do 78 kilograma. Srebrnu medalje su osvojili kadetkinja Filipa Bašić i Matej Bešlić u juniorskoj konkurenciji, a brončane kadet Nikola Knezović, te Sara Grubišić, Matej Bešlić i Karlo Galić u seniorskoj konkurenciji. Ovaj put su zabilježili nastup ali bez osvojenih medalja: David Miličević, Ana Bašić, Anzea Kraljević, David Grubišić, Luka Kraljević, Karlo Topić, Klara Grubišić, Lucija Miličević i Šimun Topić.


Petar Boban, glavni trener kluba: Ovo je bio jedan od težih turnira na kojima smo do sada nastupili. Ždrijeb nam nije bio jako težak i dosta smo borbi izgubili u predkolu ili u borbi za medalju od prvaka kategorija. Nažalost neke bitne borbe smo izgubili, nešto krivicom elektronske opreme koja nije reagirala ali i našim nedostatcima na kojima moramo raditi. Drago mi je da su naši najmlađi članovi stvarno briljirali, a posebno se istakao Boris Gavrić koji je kroz četri borbe došao do zlata. Također moram istaknuti jako bitnu zlatnu medalju Ilije Jukica koji je sada u igri za nastup na Europskom prvenstvu za taekwondo reprezentaciju BiH koje se krajem godine održava u Sarajevu. Također su jako dobre rezultate zabilježile i članice kočerinskog poskoka te ovom prilikom svim našim hercegovačkim poskocima čestitam na ostvarenim rezultatima. Sada nam nakon kratkog predaha slijede pripreme za polaganje i demo nastup u sklopu posuškog lita. Zahvaljujem se roditeljima na pratnji i pomoći te našem sponzoru Agenciji Laguna. 

OGLASI

Loading