Select Page

Nastava u ŽZH počinje 7. rujna, spreman i scenarij u slučaju epidemiološkog pogoršanja

Nastava u ŽZH počinje 7. rujna, spreman i scenarij u slučaju epidemiološkog pogoršanja

Nastava u Županiji Zapadnohercegovačkoj počet će 7. rujna 2020. godine ako ne dođe do velikog epidemiološkog pogoršanja. Ovu informaciju  za Radioteleviziju Herceg – Bosne potvrdila je  ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Ružica Mikulić. „Mi smo se pripremili za nastavu u učionicama. U stalnom sam kontaktu s ministrom zdravstva, rada i socijalne skrbi naše županije, te ostalim članovima kriznog stožera naše županije i kako sad stvari stoje, nastava bi mogla početi 7. rujna. Naravno, pod uvjetom da se epidemiološka situacija drastično ne pogorša“, kazala je ministrica Mikulić za RTV HB.

Mikulić je poručila kako je moguć scenariji u kojem bi sekombinirala online i redovna nastava. „Ukoliko dođe do pogoršanja epidemiloške situacije, imamo model između redovite nastave i online nastave. U tom slučaju razredi u kojima je puno učenika bi se prepolovili tako da bi mogli održavati fizičku distancu od 2 metra. U takvoj situaciji jedna polovica razreda bi išla jedan dan u školu, a druga drugi dan. Onaj dan kad bi bili kod kuće, na raspolaganju su im materijali na internetu kako bi taj dan kod kuće mogli ponavljati gradivo koji su dan ranije obradili“, kazala je ministrica Mikulić. Ministrica je dodala da će u područnim školama zbog malog broja učenika nastava se odvijati normalno.

Vlada je prošle godine svim učenicima od prvog do petog razreda omogućila besplatne udžbenike, a od ove godine besplatne udžbenike imat će sva djeca od prvog do sedmog razreda.  Za ovu svrhu Vlada ŽZH je izdvojila pola milijuna maraka, javlja RTV HB. Pri preuzimanju udžbenika roditelji potpisuju izjavu da će na kraju školske godine udžbenike vratiti, a u slučaju gubitka udžbenika ili velike štete na udžbeniku, tu knjigu i platiti.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading