Select Page

NASTAVLJEN NIZ POBJEDA KOD KUĆE: Posušje – Kamešnica 4:0

NASTAVLJEN NIZ POBJEDA KOD KUĆE: Posušje – Kamešnica 4:0

Nogometaši HŠK Posušje nastavili su sjajan niz domaćih utakmica šestom pobjedom ove sezone nadigravši ekipu Kamešnice na Mokrom docu rezultatom 4:0.

Slišković je izveo dosta šarolik sastav s nekoliko povratnika u ekipu. Prvo poluvrijeme nije pružilo baš neki nogomet. Posušje je napadalo, dok su se gosti uspješno branili. Vratar gostiju bio je najbolji pojedinac u njihovim redovima. Najbolju priliku u prvom djelu vidjeli smo u 45. minuti susreta, kada je Glavina potegao sa 30-ak metara, a golman gostiju vadi ispod grede loptu.

U drugom djelu Slišković je napravio izmjenu, kada Bakulu zamjenjuje danas odlični Marko Jukić. U dvije minute Kamešnica je „kapitulirala“ na Mokrom Docu za erupciju malobrojnih navijača na promrzlom Mokrom Docu. Prvo je u 57. min Danijel Begić sve sam napravio i baš kao na treningu loptu dao Soldi koji se ušetao u gol za 1:0. Drugi gol opet je djelo danas raspoloženog Danijela Begića. Glavina je sam prošao tri igrača i dao za Begića koji neometano povisuje vodstvo na 2:0.

Nakon furioznog potopa Posušje nastavlja brzu pas igru. Novi gol vidjeli smo u 71. min susreta, kada Jukić centrira i pronalazi Stipića koji pogađa za velikih 3:0. Stipić se nakon duže ozljede ponovo vratio u svom stilu i pokazao svima, da je nedostajao treneru Sliškoviću. Konačnih 4:0 postavio je sad već tradicionalno Jure Glavina u 89. min susreta.

Ovom pobjedom Posušje je izbilo na drugo mjesto prvenstvene ljestvice s bodom prednosti ispred Turbine i osma zaostatka za vodećim Igmanom.

Još samo recimo da je zasigurno igrač današnje utakmice bio Stipe Soldo, koji je ginio za grb koji nosi na svojim prsima. Iznesimo još jedan statistički podatak, Posušje je ove sezone na Mokrom Docu odigralo 6 utakmica i zabilježilo 6 pobjeda. Golmani Galić/Baćak nisu niti jednom primili pogodak na Morom Docu, a posuški napadači zabili su čak 20 pogodaka. Mokri Dolac postala je prava Posuška tvrđava! Sljedeće kolo igra se hercegovčaki derbi starih znanaca između Posušja i Brotnja.

Posušje.net/HŠK Posušje/Foto: Arhiva

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading