Select Page

Nastup Frame Posušje na Sudamija festu 2019.

Nastup Frame Posušje na Sudamija festu 2019.

U subotu 4.5.2019. u 13:30 se 21 framaš u pratnji fra Mladena Vukšića i voditeljice zbora, gospođe Josipe Jukić uputio na Sudamja fest gdje je nastupilo 10 naših framašica.

U Split smo stigli oko 15 sati i uputili se u podrume Dioklecijanove palače kako bi obavili tonsku probu i razgledali mjesto održavanja festivala.

Nakon toga smo imali slobodno vrijeme do 21 sat kako bi se mogli osvježiti i spremiti za festival. U 21 sat je započeo festival predstavljanjem prvog izvođača i voditelja. Prvi je nastupio Josip Ćulumović iz Zagreba sa pjesmom „Odvaži se sine“ i tako probio led. Nakon što je izveo pjesmu, voditelji su uputili par riječi VIP gostima, otkrili nam nešto o Sudamja festu i sv. Duji i najavili drugog i trećeg izvođača.

Drugi izvođač je bila grupa Anjel sa pjesmom „Krist je Gospodin“, a nakon njih su nastupili VIS „Stvoreni“ pjevajući pjesmu „Sjaj Uskrslog“. Četvrti je nastupio Tomislav Nosić iz Kanade sa pjesmom „Moj Bog“, a peti Damir Topić sa pjesmom „Ti si tu“. Ovaj festival je pjesmom uljepšao i Papa band pjevajući pjesmu „Žeđ za tobom“, a nakon njih i Branko Medak sa pjesmom „Samo jedna kap“.

Nakon toga smo imali priliku slušati Bogoslovski Ben(d) Sirah, goste festivala, koji su nam izveli tri pjesme „Ja sam sretan“, „Sad te prepoznajem uskrsli Isuse“ i „Krist na žalu“. Osmi je nastupio Davor Terzić sa pjesmom „Bez pitanja“, a deveti Antonio Tkalec sa pjesmom „Oprosti nam“. Desetii je bio zbor „Krstitelj“ koji je pjevao „Ostvariti sreću“. Tek jedanaesta nastupa naša frama, frama „Posušje“ sa pjesmom „Tebe hvalit ću“ čiju glazbu potpisuje Đuro Ravenšćak, tekst Eva Jukić i aranžman Mijo Mandurić i Jure Širić.

Naše framašice su pripremljenu pjesmu izvele odlično, ostavile dobar dojam i ostvarile mnoge kontakte sa ostalim izvođačima. Nakon izvedbe su dobivale razne riječi hvale jer je nastup odrađen bez ijedne greške, što im je dodatni poticaj za buduće nastupe. Iza nas su još nastupili VIS „Veritas aeterna“ sa pjesmom „Blago čovjeku“ i VIS „Aurora“ sa pjesmom „Želim biti tvoj“. Zatim su svi izvođači otpjevali pjesmu „Sva djela Gospodnja“ i tako pjesmom zatvorili festival. Nakon festivala svi izvođači i gosti su bili pozvani na domjenak.

Oko 23:30 smo se uputili prema Posušju sa srcima punim radosti i pjesme. U Posušje smo stigli oko 1 sat umorni, ali sretni zbog još jednog predivnog iskustva.

Frama Posušje

OGLASI

Loading