Select Page

Natjecatelji TKD kluba Poskok Posušje prvi na Poskok kupu u Posušju: osvojili ukupno 45 medalja

Natjecatelji TKD kluba Poskok Posušje prvi na Poskok kupu u Posušju: osvojili ukupno 45 medalja

Tijekom vikenda koji je za nama u Posušju je održan 2. Poskok kup Posušje 2022. Riječ je o drugom po redu međunarodnom taekwondo natjecanju Poskok kup Posušje koji je okupio oko 300 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Natjecatelji su se ovaj put natjecali u disciplinama kick i sportske borbe. Posuški taekwonoaši su s pedesetak natjecatelja ovaj put osvojili 45 medalja: 14 zlatnih, 17, srebrenih i 14 brončanih.

U discipline kick zlato su osvojili Lucija Dumančić, Mia Begić, Marko Bakula i Luka Zlopaša. Srebro u ovoj disciplini u svojim kategorijama osvojili su Elena Zlopaša, Filip Biško, Jozo Bakula, Domagoj Topić i Slavko Lončar. Broncu u kicku osvojili su Petra Lončar, Anđa Tomić, Ana Galić i Karla Bešlić. Kada je u pitanju ekipni uspijeh u kicku najbolji su bili posuški taekwondoaši koji su osvojili prvo ekipno mjesto. Drugo ekipno mjesto osvojili su iz kluba Crostar Mostar, a treće Poskoci s Kočerina. Najbolji natjecatelji u kicku su bili Niko Krešić iz kluba Crostar it Mostara i Petra Lauš iz kluba Magone iz Livna.

U discipline sportska borba zlato iz posuškog taekwondo kluba su osvojili Tomislav Senjak, Tomislav Sabljo, Frano Pišković, Šimun Topić, Ivano Zlopaša, David Milićević, Dominik Jukić, Mia Begić, Ema Bašić i Lucija Miličević. Srebro u ovoj disciplini iz Posušja su osvojili Slavko Lončar, Jozo Bakula, Josip Bago, Slavko Galić, David Šego, Petar Protrka, Boris Gavrić, Anamarija Miličević, Marta Grubišić, Anja Šego, Anamarija Grubišić i Ana Markota. Bronu u sportskoj borbi u različitim kategorijama osvojili su Luka Zlopaša, Andrija Širić, Marko Bakula, Marko Knezović, Lucija Barać, An Galić, Anđa Tomić, Lana Šego, Petra Lončar i Filipa Bašić.

Ekipno u borbama kod limača, najbolji je klub bio Crostar Mostar koji je osvojio prvo mjesto, drugi ekipno je bio klub Monter Split, a treći Koryo TG Tomislavgrad.

Među mlađim kadetima najbolji ekipno klub je  Monter Split, drugi je klub Poskok Posuškje, a treće Buško blato Tomislavgrad.

Među kadetima ekipno je najbolji klub je klub iz Imotskog, zatim klub Poskok iz Posušja, a treći je klub Monter iz Splita.

U juniorskoj konkurenciji, najbolji ekipno klub je Imotski, drugi je Forteca Korčula, a treći Buško blato iz Tomislavgrada.

Ukupni pobjednik turnira je TKD klub Poskok iz Posušja, drugi po ukupnom uspjehu su natjecatelji iz kluba Imotski, a treći iz kluba Monter iz Splita.

Donosimo i popis najboljih pojedinaca ovogodišnjeg 2. Poskok Kupa Posušje:

Najbolji limač A – Luka Martinac (Zrinski)

Najbolji limač B – Fran Ćavar (Crostar)

Najbolja limačica A – Fran Ćavar (Crostar)

Najbolji mlađi kadet A – Imran Tucaković (Iskra)

Najbolji mlađi kadet B – Dominik Ledina (Gusar)

Najbolja mlađa kadetkinja A – Amanda Hukić (Hvojnica)

Najbolja  mlađa kadetkinja B – Katarina Marčić (Monter)

Najbolji kadet A – David Milićević (Poskok Posušje)

Najbolji kadet B – Matej Dankić (Cro Star)

Najbolja kadetkinja A – Natali Tadić (Imotski)

Najbolja kadetkinja B – Antea Dopulić (Monter)

Najbolji junior A – Mladen Foretić(Forteca)

Najbolja juniorka A – Petra Rebić (Imotski)

No, osim natjecanja koje je održano u subotu, moramo spomenuti i da se u nedjelju u Posušju održao i seminar za suce, ali i okupljanje juniorske i kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine koji se pripremaju za svjetsko prvenstvo koje će se održati krajem srpnja i početkom kolovoza u Sofiji u Bugarskoj. Sva ova događanja u ova dva dana organizirali su TKD klub Poskok Posušje i TKD Savez Bosne i Hercegovine.

Radioposusje.ba (Z. Pišković)

OGLASI

Loading