Select Page

Navijački kaos na Kupresu: U sukobu Manijaka i Lešinara više ozlijeđenih i privedenih

Navijački kaos na Kupresu: U sukobu Manijaka i Lešinara više ozlijeđenih i privedenih

Pred posljednje utakmice 33. kola nogometne Premijer lige BiH došlo je do navijačkih nereda na Kupresu, a iz tamošnje policije potvrđeno nam je da su u sukobu bili navijači Borca (Lešinari) i najvjerojatnije navijači Željezničara (Manijaci).

Između dvije navijače grupe došlo je do žestokog fizičkog sukoba, a nakon tučnjave ima i nekoliko ozlijeđenih navijača, kao i onih koji su privedeni.

Saznajemo kako je autobus s navijačima Borca u potpunosti uništen. Oni su danas krenuli na gostujuću utakmicu u Posušju, dok je Manijacima s druge strane zabranjeno gostovanje u Tuzli te su ciljano došli na Kupres.

“Oko 14:30 sati Policijska uprava u Kupresu je dobila dojavu da je u mjestu Suho Polja došlo do sukoba navijača. Uvtrdili smo da se radi o navijačima nogometnog kluba Borac iz Banje Luke koji su krenuli na utakmicu u Posušje. Što se tiče druge grupe, najvjerovatnije da se radi o navijačima Željezničara. Prema do sada prikupljenim informacijama, na autobusima je pričinjena veća materijalna šteta, određeni osobe su privedene u policijsku upravu, a manji broj osoba je zbog zadobijenih ozljeda hospitaliziran u lokalni dom zdravlja u Kupresu. Uhićeno je za sada desetak osoba”, rekao je za Klix.ba porparol MUP-a Kantona 10 Ivica Vrdoljak.

Današnji incident samo je nastavak sukoba između Manijaka i Lešinara, a podsjećamo da je 2014. godine između dvije spomenute grupe došlo do žestokog obračuna u Oborcima.

Klix ba

OGLASI

Loading