Select Page

Nova godina mogla bi početi sa snijegom!

Nova godina mogla bi početi sa snijegom!

Ove je godine u Bosni i Hercegovini izostao bijeli prosinac, ali zato nije sasvim isključeno da će nas dočekati “bijela Nova godina”.

Polje visokog zračnog tlaka uzrok je stabilnih vremenskih prilika koje će se zadržati do kraja prosinca. Već s prvim danima siječnja 2016. godine očekuje se promjena vremenskih prilika praćena snježnim padavinama u većem dijelu države.

Do kraja prosinca očekivane jutarnje temperature u Bosni kretati će se od -5 do 0, a u Hercegovini od 1 do 5 stupnjeva. Dnevne maksimalne temperature će dostizati vrijednosti do 10 stupnjeva u Bosni, dok će u Hercegovini biti i do 15 stupnjeva. Magla se očekuje u kotlinskim predjelima Bosne i mjestimično će se zadržavati tijekom cijelog dana. Najintenzivnija i najdugotrajnija magla očekuje se u Sarajevskoj, Zeničkoj i Tuzlanskoj kotlini, prenose mediji.

Početkom siječnja uslijedit će promjena vremenskih prilika, kada se očekuju padavine u vidu snijega u našoj zemlji. Jutarnje temperature će postepeno opadati i u Bosni se očekuju oko -7, a u Hercegovini oko 0 stupnjeva. Maksimalne temperature u Bosni će se kretati oko 3 stupnja, dok će u Hercegovini biti i do 7 stupnjeva, javljaju meteorolozi.

I u susjednim zemljama meteorolozi najavljuju zahlađenje, tako u Hrvatskoj najavljuju da se sljedećeg tjedna već od utorka može očekivati polagano prodiranje hladne fronte koja će u većem dijelu unutrašnjosti spustiti temperature zraka, tako da se najviše vrijednosti često neće kretati iznad nule.

Prema dugoročnoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u Zagrebu bi prvoga dana 2016. godine mogao padati snijeg, i to obilan. A sudeći prema najavljenim temperaturama zraka – maksimalna ne bi trebala prijeći -1 Celzijev stupanj – mogao bi se i zadržati na tlu.

Slična je prognoza i za ostatak sjeverozapadnog dijela unutrašnjosti.

OGLASI

Loading