Select Page

NOVINAR Slobodne Dalmacije u kući Antonija Mitra, ‘mentalista” koji je sablaznio dio gledatelja i sinoć ustravio Maju Šuput

NOVINAR Slobodne Dalmacije u kući Antonija Mitra, ‘mentalista” koji je sablaznio dio gledatelja i sinoć ustravio Maju Šuput

Odavno jedno polufinale popularnoga “Supertalenta” TV Nove nije izazvalo toliko podijeljenosti i komentara kao ovo održano u prošlu nedjelju.

Samo troje natjecatelja ide u finale, a društvene mreže najviše bruje o ispadanju mladog Antonija Mitra.

Igor Mešin najavio ga je kao mladog i talentiranog Posušaka, a na ekranu je za vrijeme njegova nastupa pisalo Antonijo Mitar iz Imotskog.

Većina gledatelja ne slaže se s njegovim ispadanjem. Dapače, desetak anketa po raznim internetskim portalima sve odreda idu u prilog mladom imotskom Posušaku.

Momak je izveo vrhunsku točku, a to što je isprepadao Maju Šuput i neugodno iznenadio Martinu Tomčić svojim talentom, a nikakvim monstruoznim nadnaravnim silama, očito da nije kriv, dok je muški dio žirija upravo i istaknuo vrhunski Antonijev talent.

Uostalom, i emisija se zove “Supertalent”, pa tko je supertalentiran, taj bi trebao ići dalje, poruka je većine.

No, ostavimo sada po strani ishod glasovanja i ispadanje Antonija Mitra. Mi smo već danas, ponukani onim titlom s ekrana na kojem je pisalo da je Antonijo iz Imotskog, krenuli provjeriti gdje se on krije i na licu mjesta vidjeti profil toga mladića koji je, eto, Maju Šuput toliko prestrašio da vjerojatno i nije spavala danima.

Konačno, mora da je i kupila novi mobitel jer joj je stari vjerojatno pun raznih duhova i svemiraca.

Malo poziva, malo SMS-ova, i doznasmo da je Antonijo iz posuškog Osoja, malog zaseoka odmah uz granicu sa susjednom Bosnom i Hercegovinom, ali da itekakve veze ima s Imotskim.

Susretljivošću kolege Ljube Kovača ubrzo doznasmo i broj mobitela Antonijeva oca Ivice. Sve dalje bila je puka formalnost.

SAD KONOBARI U DUBLINU

I dolazak u Osoje u očekivanju nekog duha ili svemirca razbio je pogled na velebnu lijepu kuću obitelji Mitar. Prava ljepotica, a tek njezino okruženje.

Domaćin, Antonijev otac Ivica, vrsni je majstor bravar, izrađuje kovane ograde, majka domaćica, Imoćanka iz Vinjana Gornjih, i sestra Martina srdačno nas primiše. Dugo nije trebalo i da se roditelji otvore kad je riječ o njihovu Antoniju.

– Antonijo vam je trenutačno u Dublinu, u Irskoj. Radi kao barmen već puna dva mjeseca. Kaže da je zadovoljan i da mu je O.K. – veli majka Marijana.

– Budući da se ja i on čujemo najmanje jednom dnevno telefonom, već zna da je Slobodna Dalmacija u njegovoj kući i da možemo razgovarati, baš kao da je on ovdje.

Prema tome, temu znamo pa evo i našega viđenja cijele priče oko “Supertalenta”. Mogu istaknuti da je Antonijo primio ispadanje sasvim normalno, čak je to i predosjećao. No htio je poslušati Martinu Tomčić i napraviti nešto jezivo. Tako su se dogovorili, no očito to ženskom dijelu žirija nije leglo. I sve zlo bilo u tome – veli nam majka Marijana.

ODLIKAŠ S MEDALJAMA

– Antonijo je bio kao dječak i momčić poslušan, dobar, nikada nam nije rekao da nešto ne može učiniti. Prva četiri razreda osnovne škole završio je u Vinjanima Gornjim, u školi Kukavice, pa ostatak osnovne i srednju školu u Imotskom.

Odličan učenik, pristojan, silno voli sport. Borilačke vještine su mu zakon. Ima i osvojenih pehara i medalja, njegova soba puna je sprava za vježbanje i treninge. Puka suprotnost svoga brata Matea i sestre Martine – veli otac Ivica.

– Brat je još kao srednjoškolac visio na internetu, satima bi proučavao, zapisivao i onda bi došao i meni prodao neke svoje fore. Silno bi se u kući iznenadili. Govorili smo mu da se javi na “Supertalent”, nećkao se i evo konačno se i prijavio.

– A Antonijo vjernik, cijela kuća diše kršćanski; zna se zafrkavati, igrati. Eto samo što se za nastupe u “Supertalentu” priprema, ipak veliki je to auditorij. Njegovo ispadanje skoro i da mu je i dobro došlo; sada radi, zadovoljan je, i to je to. Jedan lijepi događaj i iskustvo je iza njega – rezimira sestra Martina.

SVUGDJE ĆE SE SNAĆI

U Antonijevoj sobi, koja ga uvijek čeka uredna, na ormaru pehari i medalje s natjecanja, pa utezi raznih težina, istezači, sprave za vježbanje, prava mala teretana.

Na njegovu radnom stolu ostavljena ona lutka s kojom je dodatno zaprepastio Maju i Martinu iz žirija; onako raščupane kose doima se baš simpatično, nimalo stravično.

– Napišite – veli mu majka Marijana – da je položio sve tečajeve za kuhara i barmena, i to mu ide od ruke. Ima ovdje posao kod kuće, kao i brat mu Mateo, ali to su dva svjetska putnika, vole izazove.

Da ih sada pošaljete u bilo koji kutak zemaljske kugle, oni bi se snašli, pogotovo Antonijo. Govori nekoliko svjetskih jezika, druželjubiv je, komunikativan, jednostavno prava kombinacija Mitra i Aračića – veli nam sa smiješkom majka Marijana.

– Da, da, svjetski je to putnik – za kraj posjeta obitelji Mitar u Osoju reče nam kućni prijatelj Mitrovih i, kako kaže, osobni Antonijev šofer Željko Bošnjak.

– Kada sam ga i vozio u Zagreb na snimanje, govorio je da će ih rasturit do te mjere da će ići i u finale, ali samo ako se ženske u žiriju ne prestraše. I, eto, prestrašile se i ne ide u finale. Neka on meni živ i zdrav bio, a “Supertalentu” svaka čast – veli Željko Bošnjak.

– Kolika je razlika između iluzije i nadnaravnog – reče Antonijo pred početak svoje točke polufinala “Supertalenta”, a Igor Mešin reče da će to testirati u polufinalnom predstavljanju.

Kada smo sve čuli o Antoniju prigodom posjeta njegovu domu u Osoju pokraj Posušja, možemo dati i komentar. Ni iluzije, ni nadnaravno, nego naše domaće, svakodnevno, lijepo i primjerno.

Slobodna Dalmacija

OGLASI

Loading