Select Page

Novoizgrađeni Granični prijelaz Gorica pred samu ljetnu sezonu pušten u rad

Novoizgrađeni Granični prijelaz Gorica pred samu ljetnu sezonu pušten u rad
U potpunosti novoizgrađeni Granični prijelaz Gorica, između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, ove je nedjelje pušten u rad u punom kapacitetu. Na ovaj način Uprava za indirektno oporezivanje završila je izgradnju još jednog suvremenog graničnog prijelaza.
Novi granični prijelaz Gorica urađen je u skladu sa svim standardima Europske unije kako bi zadovoljio sve neophodne potrebe za promet putnika i roba, te posebno roba koje zahtijevaju fito-sanitarni inspekcijski nadzor.

Prijelaz ima ukupno pet traka, dvije za ulaz u BiH, dvije za izlaz i jednu reverzibilnu (dodatna traka za otvaranje u onom pravcu gdje se pojave veće gužve). Prijelaz je urađen na način da postoji dio za putnički promet i dio za teretna motorna vozila. Na terminalu koji se nalazi uz sam granični prijelaz smještene su i sve inspekcijske službe koje su neophodne s obzirom na kategorizaciju graničnog prijelaza i dozvoljenu vrstu roba koje mogu prelaziti na ovom prijelazu. Početak radova na izgradnji novog graničnog prijelaza Gorica bio je početkom prosinca 2015. godine, a prijelaz je u potpunosti završen u roku od šest mjeseci.
Izgradnja novog graničnog prijelaza Gorica ukupno je koštala 1,6 milijuna KM.

abcportal.info

OGLASI

Loading