Select Page

Obavijest poljoprivrednim proizvođačima s područja općine Posušje

Obavijest poljoprivrednim proizvođačima s područja općine Posušje

Vlada FBiH je usvojila Odluku o proglašenju stanja nesreće prouzrokovane pojavom COVID-19 i donijela mjere koje podrazumijevaju veću podršku proljetnoj sjetvi.

Sukladno tome Općina Posušje u suradnji sa Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (FMPVŠ), poljoprivrednicima s područja ove općine upućuje:

POZIV

za prijavu svih poljoprivrednika koji se bave uzgojem povrća, žitarica i drugih poljoprivrednih kultura, te su upisani u RPG ili RK.

Pozivaju se svi poljoprivredni proizvođači koji su upisani u Registar poljoprivrednih gospodarstava (RPG) i/ili Registar klijenata (RK) a koji su obavili ili planiraju obaviti proljetnu sjetvu da, sukladno s  FMPVŠ, izvrše prijavu proljetne sjetve za 2020. godinu.

Na temelju pristiglih prijava Općina će sastaviti listu korisnika za sufinanciranje prihvatljivih troškova i listu dostaviti FMPVŠ. Prihvatljivi troškovi su troškovi nabavke sjemena, mineralnih gnojiva i zaštitnih sredstava za proljetnu sjetvu.

Dodjela sredstava se odnosi na sufinanciranje prihvatljivih troškova  za proizvodnju: silažnog i merkantilnog kukuruza, heljde, povrća (rajčice, paprike, patlidžana, krastavca, kupusa, cikle, mrkve graha, luka i sl) i drugih poljoprivrednih kultura.

Prijave će evidentirati Služba za gospodarstvo, odjel za gospodarstvo i razvoj općine Posušje, gdje možete dobiti sve dodatne informacije.

Molimo da prilikom prijave proljetne sjetve kontaktirate telefon broj:039/685-722, svakim radnim danom od 08:00 – 13:00 sati.

Kao dokaz za proljetnu sjetvu bit će potrebno priložiti  fiskalni račun o izvršenoj kupovini  sjemena, mineralnih gnojiva i zaštitnih sredstava, a maksimalan iznos sufinanciranja je 1000,00 KM po poljoprivrednom proizvođaču. Za poduzeća i obrte koji posluju putem računa potrebna je faktura i dokaz o plaćanju po fakturi za kupljeni repromaterijal, izdana na njihovo ime. Za fizičke osobe dovoljan je obični fiskalni račun na kojem je vidljiv prodavatelj te vrsta i cijena kupljenog repromaterijala.

Prijave traju do objave Javnog poziva FMPVŠ.

                                                                                                                       Služba za gospodarstvo

                                                                                                                 Odjel za gospodarstvo i razvoj

OGLASI

Loading