Select Page

OBAVIJEST ZA RODITELJE, UČENIKE I NJIHOVE UČITELJE I NASTAVNIKE

OBAVIJEST ZA RODITELJE, UČENIKE I NJIHOVE UČITELJE I NASTAVNIKE

Poštovanji roditelji, učenici, učitelji i nastavnici,

Približavanjem početka nove školske godine valja se na vrijeme za nju i pripremiti. Kada se govori o pripremi, onda se najvećim dijelom misli na nabavku školskih udžbenika i popratnih materijala. Stoga, svima napominjemo da se držite ovog naputka kojeg je donijelo mjerodavno Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH, a sve u cilju da nastavni proces i školska godina odmah započme bez ikakvih poteškoća i bez konfuzije.

Naime, izričiti naputak Ministarstva je da se u školskoj godini 2017./2018. koriste udžbenici koji su se koristili i prošle godine. To znači da se nabave novi ili polovni udžbenici istih nakladničkih kuća i autora s kojima se radilo i do sada. Radne bilježnice ili vježbenice iz predmeta koji to zahtjevaju ne smiju biti polovne, već se moraju nabaviti nove, neispunjene.

Budući da ove godine imamo prvi put 9. razred samim tim se podrazumijeva da će se birati i novi udžbenici, ali opet po mogućnosti, od istih nakladničkih kuća i autora prema kojima se i do sada u kontinuitetu radilo.

Još jedna eventualna promjena koja je moguća je u prvom razredu osnovne škole i to za nastavne radne materijale. O tome će odlučiti učitelji prvih razreda, a vi roditelji ćete preko njih biti pravovremeno obaviješteni.

NAPOMENA: Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH je donijelo odluku da će svi učenici prvog razreda osnovne škole Ivana Mažuranića dobiti besplatne udžbenike iz hrvatskog jezika i matematike.

Sve detalje o odabranim udžbenicima u prvom i devetom razredu ćete moći pročitati na ulazu u školu.

S poštovanjem,

v.d. ravnatelj škole:
_________________
Zvonimir Širić, prof.

OGLASI

Loading