Select Page

Obilježen svjetski dan štednje: Učenici posjetili banku

Obilježen svjetski dan štednje: Učenici posjetili banku

Povodom Svjetskog dana štednje 31.10. Adiko Banka je ugostila ucenike 5.a i 5.b. razreda OŠ Ivana Mažuranića iz Posušja u svojoj poslovnici, u koju su učenici stigli u pratnji svojih učiteljica Sanje Vranjković i Ivane Šego.

Prilikom posjete banci djeca su se upoznala sa pojmom štednje i njenom koristi, kako za pojedinca, tako i za cijelo društvo. Naučili su da je štednja čuvanje materijalnih dobara ili novca. Provodi se odgađanjem odnosno ograničavanjem potrošnje za određeno vrijeme ili tako što se čuvaju dobra od beskorisnog ili društveno manje korisnog trošenja u odnosu na druge potrebe.

IMG-20171031-WA0006

Na zanimljiv način djeci je približen značaj štednje, te novca i usluga banke.Vidjeli su zašto ljudi dolaze u banku kao i njihove mame i tate, ali i što rade djelatnici na šalterima. Najviše im se svidio „strojčić“ koji broji novčiće. Iako su još mali naučili su da mogu svakako štedjeti novčiće. Djeca su u banci dobili i prigodne poklone koje su ponosno ponijeli kući. Ovom se prigodom zahvaljujemo djelatnicima banke na izdvojenom vremenu i strpljenju.

Posusje.net

OGLASI

Loading