Select Page

Obilježen svjetski dan štednje: Učenici posjetili banku

Obilježen svjetski dan štednje: Učenici posjetili banku

Povodom Svjetskog dana štednje 31.10. Adiko Banka je ugostila ucenike 5.a i 5.b. razreda OŠ Ivana Mažuranića iz Posušja u svojoj poslovnici, u koju su učenici stigli u pratnji svojih učiteljica Sanje Vranjković i Ivane Šego.

Prilikom posjete banci djeca su se upoznala sa pojmom štednje i njenom koristi, kako za pojedinca, tako i za cijelo društvo. Naučili su da je štednja čuvanje materijalnih dobara ili novca. Provodi se odgađanjem odnosno ograničavanjem potrošnje za određeno vrijeme ili tako što se čuvaju dobra od beskorisnog ili društveno manje korisnog trošenja u odnosu na druge potrebe.

IMG-20171031-WA0006

Na zanimljiv način djeci je približen značaj štednje, te novca i usluga banke.Vidjeli su zašto ljudi dolaze u banku kao i njihove mame i tate, ali i što rade djelatnici na šalterima. Najviše im se svidio „strojčić“ koji broji novčiće. Iako su još mali naučili su da mogu svakako štedjeti novčiće. Djeca su u banci dobili i prigodne poklone koje su ponosno ponijeli kući. Ovom se prigodom zahvaljujemo djelatnicima banke na izdvojenom vremenu i strpljenju.

Posusje.net

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading