Select Page

Obilježena 23. obljetnica stradanja Hrvata na Stipića livadama

Obilježena 23. obljetnica stradanja Hrvata na Stipića livadama

Jučer je na Stipića livadama obilježena 23. obljetnica stradanja hrvatskih civila i branitelja.

Prije početka svete mise brojna izaslanstva zapalili su svijeće i položili vijence na spomen obilježje, a među njima i izaslanstvo Općine Posušje predvođeno Općinskim načelnikom Brankom Bagom i predsjednikom Općinskog vijeća Ivanom Lončarom, u pratnji predstavnika braniteljskih udruga s područja naše općine.

Svetu misu za stradale predvodio je don. Pero Miličević uz koncelebraciju brojnih svećenika iz zemlje i svijeta. Inače treba reći kako je otac don. Pere poginuo u Doljanima tijekom napada na Doljane 1993.

STI3

Eko udruga Runolist Doljani zajedno sa svojim članovima i planinarskim udrugama iz okolnih mjesta planinarila je iz Doljana do Stipića livade pod nazivom „Putevima naših poginulih“ a maratonci iz Širokog Brijega trčali su maraton na spomen svim poginulim braniteljima s ovih područja.

STI4

Na Stipića livadama 28.7.1993. pripadnici Armije BiH ubili su 39 Hrvata, među njima 8 civila i 31 vojnika HVO-a. Također, oko 200 Hrvata, mještana sela Doljani, među kojima je bilo 58 djece i 10 trudnica, uhićeno je i odvedeno u Jablanicu.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading