Select Page

Obilježena 24. godišnjica Hrvata na Stipića livadi

Obilježena 24. godišnjica Hrvata na Stipića livadi

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju stradalim Hrvatima na Stipića livadi iznad Doljana, u petak je obilježena 24. godišnjica stradanja 39 hrvatskih branitelja i civila koje su na današnji dan 1993. mučki pogubili pripadnici Armije BiH.

U spomen na stradale, danas je služena Sveta misa zadušnica na kojoj su, uz obitelji i prijatelje ubijenih, nazočili i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Svetu misu za nevine hrvatske žrtve predvodio je mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Ratko Perić.

Prije početka svete mise brojna izaslanstva zapalili su svijeće i položili vijence na spomen obilježje. Općinsko izaslanstvo Općine Posušje na ovoj obljetnici predvodio je načelnik Branko Bago. Maratonci iz Širokog Brijega u spomen na stradale žrtve ovog događaja i ove godine su trčali maraton do Stipića livada, dok je posuška udruga dragovoljaca organizirala okrepu hodočasnicima na ovaj događaj.

Stipića livada, mjesto iznad Doljana, općina Jablanica, mjesto je na kojemu je u jutro 28. srpnja 1993. počinjen zločin nad 33 hrvatskih vojnika i 6 civila koje su ubili i masakrirali pripadnici Armije BiH. Svi preživjeli stanovnici sela njih preko 200 uglavnom žena i djece, uhićeni su i odvedeni u Jablanicu gdje su bili zatočeni do 01. ožujka 1994. kada su razmijenjeni.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading