Select Page

Obilježena 30. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića – Lutka

Obilježena 30. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića – Lutka

Tim povodom jutros u 7 sati služena je sveta misa u crkvi sv. Paškala, a potom su položeni vijenci i upaljene svijeće na grobu i pred Spomen obilježjem u Vitini.

U 9 sati, također pred Spomen obilježjem u Studenim Vrilima, gdje je pronađeno tijelo poginulog Ludviga Pavlovića, vijence su položili i svijeće zapalili članovi obitelji, načelnik općine Posušje Ante Begić i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar s predstavnicima braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja općine Posušje, predsjednik HDZ-a BiH OO Posušje Ivica Pavković, ispred Ministarstva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ŽZH ministar Mladen Begić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domoviskog rata HVO HB Nikica Tomić, predsjednik županijske Udruge dragovoljaca i veterana Domoviskog rata HVO HB Jozo Miličević, izaslanstvo Grada Ljubuškog i izaslanstvo Bleiburškog voda. Prigodnu molitvu predmolio je dekan Posuškog dekanata i župnik župe Posušje fra Mladen Vukšić.

Ludvig Pavlović bio je hrvatski iseljenički aktivist, pripadnik Bugojanske skupine (skupina Fenix) koja je organizirana s ciljem rušenja komunističkog režima nakon sloma Hrvatskog proljeća i časnik Hrvatske vojske. Poginuo je 18. rujna 1991. u sukobu s JNA u Studenim Vrilima. Posmrtno je odlikovan Redom Kneza Domagoja, Redom Nikole Šubića Zrinskog i Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana. Njemu u čast Postrojba HVO-a za posebne namjene nazvana je Ludvig Pavlović.

U sklopu programa obilježavanja 30. obljetnice pogibije Ludviga Pavlovića u 12 sati upriličeno je i otkrivanje spomenika pripadnicima skupine Fenix 72 u Ljubuškom.

Također, u spomen na poginule domoljube, članove skupine Fenix, danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće pred spomen obilježjem u Posušju.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading