Select Page

Objavljena rang lista natječaja za prijem studenata starijih studijskih godina u Studentski centar u Mostar

Objavljena rang lista natječaja za prijem studenata starijih studijskih godina u Studentski centar u Mostar

U Studentskom centru Sveučilišta u Mostaru završen je natječaj za prijem studenata starijih studijskih godina na smještaj kroz akademsku 2023./24.godinu. Njih 260 najbolje rangiranih osiguralo je mjesto u najboljem studentskom centru u državi, a i ove godine je broj prijava bio daleko veći od broja raspoloživih mjesta, priopćeno je iz Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru. 

-Imamo 15 % više aplikacija nego prethodnih godina, što je vrlo značajno u vremenu kada svjedočimo iseljavanju mladih iz naše zemlje. Povećan broj aplikacija  samo još jedna potvrda naše kvalitete i povjerenja kojeg njegujemo sa našim studentima. Studenti koji su zadovoljili uvjete mogu useliti već od 28. kolovoza kako bi mogli nesmetano izvršavati svoje akademske obaveze kroz mjesec rujan – rekla je ravnateljica Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru Anita Glibić.

Dodaje kako će krajem kolovoza biti raspisan natječaj za prijem brucoša i za njih je osigurano 120 smještajnih mjesta.

-I tu očekujemo mnogo više aplikacija nego što imamo slobodnih mjesta. Već smo ranije rekli kako nećemo podizati cijene smještaja studenata i svi naši napori su usmjereni u tome pravcu. Kada imate smještaj,režije, tri obroka i niz dodatnih sadržaja za 165 KM mjesečno, teško da možete naći bolje rješenje od našega Centra. Također, i kroz novu akademsku godinu nastavljamo sa pružanjem usluge prehrane studentima koji nisu na smještaju u centru a studenti su mostarskog Sveučilišta i to i dalje po simboličnoj cijeni jednoj menija u iznosu od samo 3,50 KM. – dodaje ravnateljica Glibić.

I dok ljeto uglavnom služi za odmor, u Studentskom centru ovaj dio godine služi za pripreme za novu akademsku godinu, popravke smještajnih jedinica i još mnogo toga kako bi se održao visoki standard kojeg Studentski centar nudi studentima.  

Glibić ističe kako Uprava Centra planira i niz projekata, a od jeseni bi trebao krenuti sa realizacijom i projekt rekonstrukcije studentskog restorana.

-Taj prostor će dobiti jedan sasvim novi izgled, rekonstrukcijom i novim sadržajima podižemo studentski standard još jedan korak više. Želimo jedan moderan, još više funkcionalan prostor koji će studentski standard podići na još jednu višu razinu i biti na ponos Centru, Sveučilištu i našem gradu – ističe ravnateljica Glibić.

Uprava ove institucije već radi i na pripremi Adventa u Studentskom centru Mostar, kao i drugih aktivnosti koje već godinama daju studentskom životu u Mostaru jednu novu dimenziju.

-Možda je malo neobično govoriti o Adventu u srpnju i kolovozu, ali pripremamo bogati program i želimo u to blagdansko vrijeme našim studentima i gradu ponuditi jedan kvalitetan sadržaj. Tu je i cijeli niz drugih projekata kao što su brojne radionice, edukacije i  još mnogo toga što će nam doprinijeti da ostanemo najbolji studentski centar u regiji  i studentima ponudimo mnogo više od smještaja i tri obroka dnevno. Cijela naša uprava je posvećena tim ciljevima i rezultati sigurno neće izostati – zaključila je ravnateljica Anita Glibić.

Rang listu natječaja za prijem studenata možete preuzeti ispod:

OGLASI

Loading