Select Page

Obljetnica brigade kralj Tomislav: 21 branitelj iz Posušja poginuo pod ovom brigadom

Obljetnica brigade kralj Tomislav: 21 branitelj iz Posušja poginuo pod ovom brigadom

U organizaciji udruga proisteklih iz Domovinskoga rata i Općine Tomislavgrad u subotu, 6. srpnja  u Tomislavgradu će biti obilježena 32. obljetnica Brigade kralja Tomislava.

Program započinje u 11 sati svetom misom za poginule i umrle hrvatske branitelje (spomen-bazilika), nastavlja se u 12 sati mimohodom i polaganjem vijenaca (od spomen-bazilike do spomen obilježja). U 12:30 sati je svečana akademija (kino dvorana KIC-a), u 13:30 sati je braniteljsko druženje (Hotel Tomislav), a u 19 sati je na rasporedu dokumentarni film „Praznine“, autorice Anele Križanac (kino dvorana KIC-a).

Dan Brigade kralja Tomislava i 32. obljetnicu njenoga utemeljenja vrlo je značajna i za branitelje iz Posušja. Naime, posuški branitelji su bili u sastavu ove brigade, odnosno 4. posuška bojna. Iz koordinacije braniteljskih udruga iz Posušja povodom obljetnice brigade kralja Tomislava ističu da je ukupno 21 pripadnik 4. posuške bojne koja je djelovala pod brigadom kralja Tomislava poginulo u ratu. Od toga broja 12 je poginulih, odnosno nestalih na Kupresu 1992. godine, te 7 pripadnika koji su život izgubili na Bokševici 1993. godine. Jedan je poginuo u Tomislavgradu, a jedan u Oklajnici.  Uz to, 11 branitelja iz Posušja je bilo zarobljeno na Kupresu 1992. godine, a koji su završili u kninskom logoru od kojih su mnogi ranjeni i ozlijeđeni

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading