Select Page

Održan Framin- susret Hercegovačkih franjevačkih ministranata

Održan Framin- susret Hercegovačkih franjevačkih ministranata

U subotu 25. svibnja 2024.godine održan je Framin- susret Hercegovačkih franjevačkih ministranata. Susret se održao u Tihaljini – Župa Bezgrješnog začeća BDM.

Na susretu je sudjelovalo oko 700 djece iz različitih mjesta: Široki Brijeg, Tomislavgrad, Čitluk, Humac, Čerin, Kočerin, Posuški Gradac, Vitina, Seonica, Klobuk, Ružići, Međugorje, Gorica – Sovići, Gradnići, Posušje, i sama Tihaljina, kao domaćin.

Okupljanje djece započelo je oko 9 sati. U 10 smo imali misno slavlje kojeg je predslavio fra Ljubo Kurtović župnik u Tihaljini, uz koncelebraciju svećenika iz spomenutih župa. Pod svetom misom Fra Ljubo je uputio prigodnu i ohrabrujuću Riječ ministrantima. Nakon misnog slavlja Fra Mario Širić i fra Joel Sirovina (franjevački novaci)  su imali nagovor o vlastitom pozivu i životnom odabiru.

Poslije toga imali smo zajedničko fotografiranje, ručak te smo se uputili do osnovne škole gdje su se održavale različite igre kao što je : graničar, igra bez granica, nogomet i kviz. Svaka župa je dobila po mali znak pažnje. Naši ministranti su se natjecali u nogometu i kvizu. U nogometu nažalost ove godine nismo imali sreće ali svakako smo otkrili kako se i u našim ministrantskim redovima kriju potecijalni nasljednici Modrića. No zato u kvizu uspjeh naših ministranata nije ostao ne zapažen.

Rezultati u kvizu:
3. mjesto Župa uznesenja BDM Široki Brijeg
2. mjesto Župa Bezgrješnog začeća BDM – Posušje
1. mjesto Župa svetog Ante – Humac 

Program ovog susreta završio je oko 15:00 sati dodjelom nagrada i zajedničkom molitvom i zahvalom na ovom predivnom danu, provedenom u igri, molitvi i radosti.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading