Select Page

Održana 3. večer Hercegovine u Posavini

Održana 3. večer Hercegovine u Posavini

U Svadbenom salonu ‘Golden Palast’ u Orašju u organizaciji Vlada Županija Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske održana je sada već tradicionalna ‘Večer Hercegovine u Posavini’.

Na samom početku programa nakon što je uputio pozdrave dobrodošlice voditelj Veselko Čerkez izrecitirao je pjesmu ‘Hrvatska domovina’ koja je postala temelj današnje hrvatske himne ‘Lijepa naša’, a koju je izveo Zdenko Damjanović uz glazbenu pratnju svoga benda.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Glazbenu dobrodošlicu na hercegovački način gangom i bećarcem uputili su članovi županijskog HKUD-a ‘Hercegovac’ sa sjedištem u Širokom Brijegu, a dobrodošlicu na posavski način uputili su članovi HKUD-a ‘Kralj Tomislav’ iz Tolise spletom pjesama uz šargiju i violinu. Članovi HKUD-a ‘Linđo’ iz Neuma predstavili su se s poznatom igrom-poskočicom ‘Linđo’.

Posavinom se do dugo u noć čula pjesma, odjekivali su zvuci gusala, gange, bećarca, šargije, lijarice, te je ovo bila još jedna nezaboravna večer druženja Hercegovaca i Posavljaka, a nastavak je druženja kojega Posavljaci priređuju u mjesecu travnju u Mostaru.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Zadovoljstvo suradnjom Hercegovine i Posavine izrazili su u prigodnim obraćanjima predsjednik Vlade Posavske županije Marijan Klaić, te predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić i mandatar Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg. Prigodnim riječima nazočne je pozdravio i Vjekoslav Bevanda ministar financija i riznice u Vijeću ministara i posebni izaslanik prof. dr. sc. Dragana Čovića, predsjedatelja Predsjedništva BiH, predsjednika HDZ-a BiH i predsjednika HNS-a BiH.

Na ‘Večeri Hercegovine u Posavini’ okupilo se oko 600 Hercegovaca i Posavljaka iz gospodarskog, javnog, kulturnog i športskog života ovih regija, a među kojima je bilo i izaslanstvo općine Posušje predvođeno načenikom Brankom Bagom.

OGLASI

Loading